Hver anden går på nettet på farten

Stadig flere har forbindelse med Internet, når de ikke er hjemme. Flest anvender en bærbar computer.

47 procent af danskerne har kontakt med Internet på farten, enten fra bærbare computere eller mobiltelefoner. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere

Næsten halvdelen af alle danskere mellem 16 og 74 år går på Internet, mens de ikke er hjemme.

47 procent kobler sig på nettet fra caféer, lufthavne eller toget, og det sker i landt de fleste tilfælde fra en bærbar computer med trådløs netadgang. Især de unge er flittige brugere, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Syv af ti unger mellem 16 og 19 år har mobil netadgang.

Også de langsomme er med

Siden 2008 er der kommet en halv million nye brugere af mobilt Internet til, så 1,9 millioner danskere på 16-74 år i dag kan få netforbindelse, nærmest uanset hvor i landet de er. Danmarks Statistiks tal tæller ikke kun folk med mobilt bredbånd, altså en netforbindelse i ordentlig fart. Tallene omfatter alle, der overhovedet på nogen måde kan komme på nettet fra en telefon eller bærbar computer, også selv om det sker fra en almindelig mobiltelefon i ofte særdeles langsomt tempo.

Med udgangen af marts havde de tre største teleselskaber - TDC, Telenor og Telia - sammenlagt 466.000 kunder med mobilt bredbånd, altså den udgave, der i hastighed bedst kan sammenlignes med en fast internetforbindelse hjemmefra. »3« vil ikke offentliggøre sine aktuelle tal.

Danmarks Statistik har spurgt omkring 4.600 danskere i april om deres brug af Internet.