Hver af os ser 348 »voksenfilm« på mobilen i år

136 milliarder film med letpåklædte - hvis ikke afklædte - deltagere vil i år rulle over mobilskærmen. Om få år vil det være 193 milliarder film.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

348 film om året - eller næsten en om dagen. Så mange såkaldte »voksenfilm« ventes hver eneste ejer af en smartphonetelefon at se i løbet af 2015.

I løbet af i år vil der blive set sammenlagt 136 milliarder voksenfilm - en betydelig del af dem sandsynligvis i kategorien »naturfilm« eller på normalt dansk pornofilm - på mobiltelefonerne, og det vil kun vokse i omfang frem til 2020, hvor forventningen er, at 193 milliarder voksenfilm ruller over den lille skærm, altså 55 procent flere end i år.

Det anslår det anerkendte analysefirma Juniper Research i en ny rapport, »Digital Adult Content: Market Trends, Forecasts & Revenue Opportunities 2015-2020«. Og der er faktisk meget stor forskel på, hvordan udviklingen bliver. Størst forøgelse i forbruget vil ske i USA, hvorimod der kun er udsigt til en beskeden forøgelse i Vesteuropa.

Videochat og et kik med netkameraet hitter

I udviklingslandene betyder den stadig større udbredelse af smartphonetelefoner og tavle-PCer samt af nye og hurtigere 4G-/LTE-net og flere trådløse net, at stigningen bliver størst.

Er der så penge i det? Ja, men ikke så mange flere i 2020 end nu, spår Juniper Research. Omsætningen vil ligge nogen lunde på det samme niveau, men særlige nicher som videochat og tilbud om at være med på en kikker gennem netkameraet ventes at overtrumfe alle andre muligheder. Sådanne tjenester vil i større omfang blive abonnementstjenester i stedet for nu, hvor man oftest betaler pr. kik. Årsagen er ifølge undersøgelsen, at en betydelig del af brugerne foretrækker at besøge den samme værtinde igen og igen.

Omsætningen ventes at dale igen i 2020, efterhånden som tilbuddene bliver flere og flere og tilgængeligheden af gratis indhold på Internet større og større.