Hver 10. får nej til hushandel af banken

Selv om salgstiderne er blevet kortere, går 11 pct. af bolighandlerne i vasken, fordi bankerne siger nej.

Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankerne siger oftere ja, når boligkøbere skal have finansieret deres bolighandel, men der er stadig mange danskere, som må gå skuffede hjem fra banken igen. 11 pct. af boligkøberne får nemlig nej fra banken, skriver Jyllands-Posten.

»Der er flere grunde til, at bankerne stadig siger nej til nogle. Dels er der dem, der har en urealistisk forventning om, hvad de kan købe for, og dels er der dem, der finder et hus inden for det prisleje, der er godkendt til, men hvor huset faldet på nogle andre faktorer såsom stand eller beliggenhed,« siger kommunikationschef i EDC Jan Nordmann.

Tallet er ellers faldet fra 18 pct. i 2012, og faktisk kan bankernes nej-sigen være en god ting. Hvis bankerne gav lån til alle, der kom og bad om det, ville der ikke være et solidt kreditvurderingshåndværk bag alle lån.

Derudover minder Mads Ellegaard, som er relationschef i Home om, at et nej sagtens kan forvandles til et ja på et senere tidspunkt, hvis man justerer lidt på nogle af kravene til boligens pris og beliggenhed.