Hvad skal vi egentlig bruge Google Street View til?

Google: Det er kun fantasien hos verdens udviklere, der sætter grænserne.

Google rejser nærmest verden rundt med kameraer som dette for at lave sitet Google Street View. Fold sammen
Læs mere
Foto: Toussaint Kluiters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor er det så fantastisk, at der nu findes panoramabilleder på gadeniveau fra det meste af Danmark?

ComON har spurgt Ed Parsons, der har den fantastiske title Geospatial Technologist hos Google.

”Streeet View er den ultimative brug af Google Maps. Det er vores måde at bringe kort-teknologien til et nyt niveau. Du kan få meget mere ud af billeder end af et kort alene. Folk vil nok bruge det på samme måde, som de har brugt Google Maps. De vil bruge det til at planlægge ture, og de vil bruge muligheden for at se de hoteller eller restauranter, som de vil besøge,” siger Ed Parsons.

Men hvordan kan Street View bruges af erhvervslivet?

”Vi ser, at det bruges mest af ejendomsbranchen. Ejendomsmæglere har på den måde fået en perfekt mulighed for at vise, hvordan nabolaget ser ud, der hvor man sælger et hus. Det bliver også brugt af transportvirksomheder, der skal instruere eller træne sine chauffører. Men på grund af det åbne API til Google Maps, så sker den største innovation faktisk alle andre steder end hos Google,” siger Ed Parsons og spiller bolden videre til verdens fantasifulde udviklere.

Dansk brug


Allerede i går kunne Google Danmark vise et af de danske firmaer, der har set en god forretning i nærbillederne af de danske gader.

Boligportalen Boliga og hjemmesiden SeMitHus.dk har indbygget Street View direkte i sine resultater. På den måde skal de potentielle købere have mulighed for at tage en virtuel spadseretur rundt i kvarteret, mens de også kigger på salgsopstillinger. Det kan for eksempel ses her.

Vi mig pengene

Googles GPS-guru Ed Parsons forklarer, at Street View selvfølgelig også skal indbygges i Googles navigation, som dog stadig er i beta.

Men har du nogen visioner om, hvordan vi generelt kommer til at bruge Street View 10 år ude i fremtiden?

”Det er svært nok at spå om udviklingen nogle måneder ude i fremtiden. Så det tør jeg ikke. Men hvis vi ser på udviklingen af Street View, der har været tilgængelig i USA siden 2007, så er den største udvikling, at vi har gjort det mere brugervenligt og mere brugbart. Så det er nok også den udvikling vi kommer til at se fremadrettet. Vi har ikke en nedskrevet plan om, hvor Street View skal ende ude i fremtiden,” siger Ed Parsons.

Men uanset om der ligger fantasifulde anvendelsesmuligheder af gadebillederne og venter ude i fremtiden, så tyder det på, at den hyppigste brug af Street View i øjeblikket er at finde sjove eksempler fra landevejene. For eksempel dette billede fra stranden nord for København: