Hvad nu, Parken?

De nye herrer på Øster Allé forklarer, at de fører kulturkamp. Men de er stadig milevidt fra at fremlægge en egentlig plan for den gældsplagede underholdningskoncern.

Parkens storaktionærer Erik Skjærbæk (tv) og Karl Peter Korsgaard Sørensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En populær teori er, at de to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Sørensen bevidst forsøger at underminere LDs aktiepost for selv at kunne købe den billigt og derefter indlede et storudsalg af de enkelte forretningsdele i Parken-koncernen.

Planen giver mening så langt, at LD vil have meget svært ved at sælge sine 30 pct. af aktierne til anden side, når den store aktiepost helt tydeligt ikke giver nogen direkte indflydelse.

Men LD er ikke tvunget til at sælge her og nu og venter formentlig hellere frem for at sælge den billigt til Skjærbæk og Sørensen. Og så længe LD har så stor en post, kan de to storaktionærer måske nok råde over bestyrelsens sammensætning, men de kan ikke lave mere vidtgående ændringer, der kræver kvalificeret flertal.

Dertil kommer, at Parken ikke er et ulykkeligt parforhold mellem LD og de to storaktionærer, men derimod en kompliceret ménage à trois med bankforbindelsen Nordea som den tredje aktør. Parken indgik nemlig en bankaftale i forbindelse med kapitaludvidelsen og omlægningen af milliardgælden, og den giver banken stor indflydelse til gengæld for de ca. 1,4 milliarder kr., som Nordea har ude at svømme.

Uanset hvad, så mangler omgivelserne stadig at finde ud af, hvad de to storaktionærer egentlig vil med Parken på længere sigt. Det giver ikke længere mening af skyde på Don Ø, eller på LDs pensionerede direktører, eller på nogen som helst andre, og det egentlige slag handler ikke om udgiftsniveauet i bestyrelsen. Nu handler det om en underholdningskoncern med et fodboldhold – og en gæld der skal afdrages fra 2012.

LÆS HELE ARTIKLEN I BUSINESS SØNDAG