Hvad mener du? Skal Mærsk pilles af børsen?

To Berlingske Business-bloggere er fundamentalt uenige om hvilken kurs A.P. Møller - Mærsk skal sætte for fremtiden. Hvad mener du?

Alt er i spil i A.P. Møller – Mærsk i forhold til nye forretningsområder og selve konglomeratet, har formand Michael Pram Rasmussen sagt. Men hidtil har diskussionen taget udgangspunkt i, at A.P. Møller – Mærsk vil forblive på børsen selv efter en eventuel opsplitning.

Men måske er det slet ikke en given sag. Mandag tog erhvervskommentator Jens Chr. Hansen hul på debatten om, hvorvidt det ville være bedre for Mærsk at blive købt af børsen:

»Ægteskabet mellem A.P. Møller – Mærsk og aktiebørsen på Nasdaq OMX Nordic har knirket i mange år. Faktisk har det aldrig været rigtigt lykkeligt. Lige nu er forholdet på frysepunktet. Den gensidige mistillid kan i runde tal fastsættes til 60 mia. kr. – mindst. Og derfor burde det ulykkelige ægteskab opløses, så parterne kan gå hver til sit,« skrev Jens Chr. Hansen på sin blog mandag.

Tirsdag får han svar på tiltale fra Claus Skovhus:

»I stedet for at forlade børsen, har aktiemarkedet brug for flere selskaber som A.P. Møller – Mærsk, der sikrer en bund under aktiemarkedet. Børsen har brug for selskaber, der tænker langsigtet, sørger for stabile afkast med fast udbyttepolitik. A.P. Møller – Mærsk bør i det nye strategiarbejde i stedet fokusere på finde en model, hvor de reelle værdier bliver mere synlige,« skriver han.

Hvad mener du? Deltag i afstemning i tweetet nedenfor: