Hvad mener de lokale om Ryanairs exit?

Ryanair siger efter alt at dømme farvel til Billund Lufthavn som base på fredag. Fire på gaden i Billund forholder sig til det irske flyselskabs exit.

ARKIVFOTO 2015 af Ryanair fly- - Se RB 10/7 2015 18.34. Ryanair lukker base i Billund, hvis ikke fagbevægelsen skriver under på at droppe sympatikonflikt i København. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Ryanair - Billund - Rundspørge - Klaus Nielsen Fold sammen
Læs mere

Klaus Nielsen

Sagen handler om fairness og om anstændighed. Jeg har hørt om Ryanair-ansattes forhold her i Billund. De bor i delelejligheder, og jeg har selv set dem komme gående med deres kufferter på landevejen på vej på arbejde, fordi de ikke har råd til en taxatur.

Billige flybilletter kan vi alle lide, men jeg er ikke ked af, at Ryanair må geare ned. Jeg betaler gerne lidt mere fremover. Eller holder ferie i Danmark.

Ryanair - Billund - Rundspørge - Ulla Søberg Fold sammen
Læs mere

Ulla Søberg

Jeg synes, det er ærgerligt for området, fordi det koster arbejdspladser. De ansatte har jo frihed til at vælge, om de vil arbejde for Ryanair. Det vil nogle folk gerne, kan vi se, og det skal de så have lov til. Mig bekendt er ingen blev tvunget til at arbejde for Ryanair. Vi lever jo trods alt stadig i et frit samfund.

Ryanair - Billund - Rundspørge - Hans Jørgen Jensen Fold sammen
Læs mere

Hans Jørgen Jensen

Jeg er LO-medlem og meget enig med vores næstformand Lizette Risgaard. Vi har en god dansk model, som vi skal holde fast i.

Det er muligt, at det så betyder, at man ikke kan få så billige flybilletter som ellers. Det må man så leve med. Det er en omkostning, der er til at bære.

Ryanair - Billund - Rundspørge - Lisbeth Transholm Fold sammen
Læs mere

Lisbet Tranholm

Min holdning er delt. På den ene side vil jeg meget gerne have, at arbejdsforholdene er i orden. På den anden side må vi også sige, at folk hos Ryanair selv har taget arbejdet.

Tilmed så risikerer vi jo at miste en del arbejdspladser omkring Billund, når nu Ryanair skruer ned for blusset. Det synes jeg er enormt ærgerligt for lokalområdet. Der er brug nok for arbejdspladserne.