Hvad må Facebook gøre ved mig?

Mediegiganten Facebook har svaret på en række spørgsmål, som Datatilsynet har stillet på vegne af danske borgere, der er bekymret for personfølsomme oplysninger

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Hvem har retten til de fotografier, jeg ligger ud på Facebook? Og hvordan sletter jeg min profil endegyldigt? Det er spørgsmål som disse, Datatilsynet nu har fået svar på fra Facebook, efter man sendte en henvendelse til netværksgiganten i begyndelsen af april.

Svarene er nu lagt ud på Datatilsynets hjemmeside og her kan danskere, der føler sig i klemme, gå ind og læse svaret. Datatilsynet er ikke færdig med at vurdere om svarene fra Facebook er tilfredsstillende, siger kontorchef Lena Andersen.

"I første omgang bruger vi det til at dele med resten af Danmark, da vi har fået en del henvendelser om Facebook. Derefter skal vi bruge lidt tid på selv at nærlæse svaret, før vi begynder at danne os en mening om indholdet," siger Lena Andersen.

Blandt andet svarer Facebook på, hvad man siger ja til, når man giver tredjeparts-applikationer adgang til sine Facebook-data. Facebook giver ikke adgang til den enkelte brugers kontaktinformationer, men den enkelte brugers interesser, billeder, videoer, grupper og events er ikke fredet, lyder det i svaret.

Facebook svarer også på, hvilket lands datalovgivning netværksstedet hører under, nemlig USA. Selskabet er ikke registreret i EU eller Danmark.

I Danmark har cirka to millioner personer oprettet en profil på Facebook./ritzau/