HV Transport hædret med transport-pris

Vognmandsforretningen HV Transport i Herning er her ved middagstid lørdag blevet valgt til Årets Transportvirksomhed 2008.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vognmandsforretningen HV Transport i Herning er blevet valgt til Årets Transportvirksomhed 2008. Det foregik ved Dansk, Transport og Logistiks generalforsamling i Århus lørdag middag.

Prisen blev overrækt af Transportminister Carina Christensen.

Det er ikke mindst vognmand Poul Jørgensens overblik, der fik Juryen til at vælge Herning firmaet. Han har siden sit indtog i branchen i 1985 løbende moderniseret forretningen, der begyndte med to busser og i dag består af 13 lastbiler.

En brand i 2005 tvang Poul Jørgensen og hustruen Esther til at flytte fra Hover til Herning. Otte busser blev afhændet og syv lastbiler skåret væk. Der opereres fortsat med op mod 30 lastbiler, men de lejes hos kolleger i omegnen efter behov – og hjælper på den måde kollegerne i arbejde.

I dag er HV Transport specialiseret til først og fremmest gyllekørsel. Medarbejderne arbejder i særlige grupper, som kræver samarbejde af alle. Det skaber motivation og loyalitet – ligesom ancienniteten er ganske høj. Der er også løbende chaufførmøder – og sociale arrangementer flere gange om året.

Juryen har også været begejstret for firmaets store arbejde med uddannelse af medarbejdere. Lokalt gøres der meget i det lokale trafiksikkerhedsarbejde på bl.a. skolerne – og er socialt gået ind i at hjælpe syge folk i gang gennem ansættelse i virksomheden.

Endelig har HV Transport forstået at sætte kunderne og deres behov i centrum. Værdigrundlaget i firmaet handler om åbenhed og ærlighed – og så har man altid haft en god økonomi. Ingen kunde udgør i øvrigt mere end 20 procent af omsætningen.