Huslejen på kontorer i København brager i vejret

Lejen på kontorer i Hovedstaden er efter nogle års stilstand spurtet i vejret det seneste år. I andre dele af landet kaster finanskrisen fortsat lange skygger.

Foto: Søren Bidstrup.
Læs mere
Fold sammen

Hvis du overvejer at leje kontor i Hovedstaden, skal du være opmærksom på, at huslejen hurtigt kan blive en større belastning, end du har budgetteret med. Lejen på kontorlokaler er nemlig nærmest eksploderet det seneste år, viser en ny statistik fra erhvervsportalen Oline.dk.

Mens lejeniveauet nærmest har stået i stampe de senere år, lå huslejen for kontorlokaler i København i april 10,7 pct. højere end i april året sidste år. Og i omegnskommunerne steg lejen 8,1 pct.

»Tallene illustrerer, at de økonomiske hjul snurrer hurtigt i København, og at kontormarkedet for alvor har rystet finanskrisen af sig. Nogenlunde som vi har set det med boligerne i hovedstaden de sidste par år,« siger Simon Skou Andersen, adm. direktør for Oline.dk, der er landets største portal for udlejning og salg af erhvervslokaler.

I resten af landet står lejeniveauet nærmest stille. På et år er huslejerne på landsplan steget med 6 pct., og det dækker altså også de højere prisstigninger i Hovedstaden, som også har langt den største del af landets samlede kontorer. I Vest- og Sydsjælland, Vestjylland og Østjylland lå huslejen på kontorer i april lavere end for et år siden.

»På landsplan kaster finanskrisen stadig lange, sorte skygger en del steder. I halvdelen af de 11 landsdele eller hovedområder, vi bruger statistikken, ligger lejeniveauet for kontorer stadig lavere end for fem år siden,« siger Simon Skou Andersen.

Næppe overraskende har Hovedstaden landets dyreste kontorer. I april kostede det i snit godt 1.300 kr. om året at leje en enkelt kvadratmeter kontor i København, mens Vestjylland ifølge Oline-portalen havde de laveste lejepriser på omkring 500 kr. pr. kvadratmeter.