Hurtig rute til Londons centrum

London City- lufthavnen bliver nu også betjent fra Billund. 80 procent af passagererne vil være forretningsfolk.

Hurtig rute til Londons centrum - 3
(LONDON) London City – lufthavnen midt i London – kan nu også kalde sig »den jyske forbindelse«. Sun-Air, der er franchisetager i British Airways, er netop begyndt at flyve direkte fra Billund til den meget centralt placerede britiske lufthavn.

Ruten blev formelt åbnet af Jette Ward fra Visit Britain, den britiske stats turist- repræsentation i Danmark.

I et par år har SAS/Cimber været alene om at tilbyde ruten til London City og det fra København, men nu kan man altså tage turen fra Billund Lufthavn uden først at skulle drage til Københavns lufthavn.

ErhvervsBladet.dk tog med på første tur og talte med flere repræsentanter fra store jysk placerede virksomheder, og de vil alle skifte til Billund-forbindelsen.

Ikke fordi det er billigere end eksempelvis at flyve med British Airways fra København til Heathrow-lufthavnen. Med en begyndelsespris på 1.850 kr. tur/retur koster den nye rute 313 kr. mere end British Airways’ Heathrow-forbindelse.

Anden rute fra Jylland

- Det her handler om, at man kan komme direkte til London City fra Billund. Tilmed får man business class- betjening med fri forplejning. Vi forventer, at 80 procent af kunderne bliver forretningsfolk, der jo kan være i det centrale London på en halv time med Docklands Light Railway og undergrundsbanen, siger Kristian Tvergaard, der er vice- administrerende direktør hos Sun-Air of Scandinavia A/S, under turen til London.

Ryan Air flyver også fra Billund til London – ikke til City lufthavnen, men til Heathrow. Det, understreger Kristian Tvergaard, er et helt andet produkt, der ikke er målrettet erhvervslivet på samme måde som Sun-Airs forbindelse, der har et højere serviceniveau.

- London City er unik for forretningsfolk, der ud over at være et stenkast fra Londons forretningsområder og kan komme ind og ud af lufthavnen på få minutter, siger Kristian Tvergaard.

Alle ruter går godtSun-Air benytter sin Dornier 328 Turboprop 328 Jet på ruten til London City. Man har i dag syv turboprop-udgaver og fem jetudgaver, men er ved at købe yderligere seks Dornier-fly.

Selskabets Jetstream-fly anvendes i dag på blandt andet ruten mellem Århus og Göteborg.

Indvielsesflyveren havde selskabets ejer Niels Sundberg bag roret, og han understregede, at ruten var målrettet ikke mindst erhvervslivet i Jylland, der med en flyvetid på en time og 35 minutter her havde fået den hurtigste forbindelse til Londons centrum.

- Med denne forbindelse rammer vi en vigtig niche – erhvervsfolk, der rejser til og fra Jylland. Det er unikt at begynde en ny rute på dette tidspunkt, men alle vores ruter går godt, siger Niels Sundberg.