Huno afviser kendskab til Vestas milliardlån

Der hersker uenighed blandt eks-bestyrelsesmedlemmer i Vestas om, hvorvidt aktiviteterne med hemmelig milliardfinansiering af østeuropæiske vindmølle-projekter blev godkendt i bestyrelsen.

Tidligere bestyrelsesmedlem i Vestas FLSmidth-direktøren, Jørgen Huno Rasmussen, afviser kendskab til Vestas hemmelige milliardlån. Forklaringen står i kontrast til, hvad den tidligere bestyrelsesformand Bent Erik Clausen har forklaret bagmandspolitiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der hersker uenighed blandt Vestas forhenværende bestyrelsesmedlemmer. Striden går på, hvem der kendte til Vestas hemmelige finansiering af østeuropæiske vindmølle-projekter, skriver Børsen.

Det tidligere bestyrelsesmedlem i Vestas og tidligere adm. direktør i FLSmidth, Jørgen Huno Rasmussen, afviser ifølge en rapport fra bagmandspolitiet, at bestyrelsen skulle have kendt til de garantier og lån til stråmandsselskaber, som endte med at forpligte Vestas for fire mia. kroner og anslås til at have givet Vestas et milliardtab.

»Det viste sig, at der var en hel portefølje af projekter, som bestyrelsen i Vestas aldrig havde godkendt . Det viste sig, at der var over 4 mia. kroner ude i tvivlsomme projekter, som Vestas var blevet forpligtet på,« siger Jørgen Huno Rasmussen ifølge en afhøringsrapport fra bagmandspolitiet, som efterforskede den tidligere Vestas-direktør Henrik Nørremark.

I rapporten lyder det også, at Jørgen Huno Rasmussen »anså det for utænkeligt, at nogle personer i bestyrelsen kendte til de omfattende garantistillelser i Østeuropa.«

Forklaringen stemmer ikke overens med den tidligere bestyrelsesformand Bent Erik Carlsens forklaring til bagmandspolitiet. Det fremgår i afhøringsrapporten, hvor Bent Erik Carlsen blev foreholdt Jørgen Huno Rasmussens påstand, at han kendte til projektet. Han uddyber i en mail til Børsen

»Alle væsentlige beslutninger blev grundigt drøftet i bestyrelsen og godkendt eller afvist. Jeg har ikke truffet beslutninger, der ikke var drøftet og godkendt i bestyrelsen,« skriver Bent Erik Clausen.