Hun vendte familievirksomheden til en succesforretning

53-årige Eva Fischer Hansen sidder for bordenden i familievirksomheden Brunata og har skabt sorte tal på bundlinjen, men det lå bestemt ikke i kortene, at hun skulle overtage virksomheden.

Eva Fischer Hansen, bestyrelsesformand og aktionær i Brunata. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Familievirksomheden Brunata har tidligere været ude i et økonomisk stormvejr med gyngende røde bundlinjer. Men sidste år satte den sejlmager­uddannede Eva Fischer Hansen sig ved roret som bestyrelsesformand, en post hun overtog fra sin far, og fik skuden på rette kurs. Således fremlagde energimålings­virksomheden i sidste uge et årsregnskab, der ikke blev med det kalkulerede underskud på 20 mio. kroner, men derimod med et overskud på 16 mio. kroner.

Selv om 53-årige Eva Fischer Hansen til­syneladende har haft succes som formand, lå det ikke i kortene, at hun skulle overtage virksomheden.

»For 15 år siden havde jeg ikke planer om at arbejde i Brunata,« siger hun.

Hun havde boet mange år i Norge, da hun gik ind i virksomhedens norske salgsafdeling. Derfra gik hun skridtet videre til den danske af­deling for så til sidst at overtage posten som bestyrelsesformand.

Formandsposten har ikke altid været en nem sejlads, fortæller Eva Fischer Hansen. En af udfordringerne har været, at hun har været usikker på sine egne kompetencer.

»Jeg har ikke en lang lederuddannelse, men jeg har måttet tro på, at mine beslutninger har været rigtige,« siger bestyrelsesformanden, der har sparret meget med andre ledere og bygget et professionelt netværk op.

»Den type netværk havde jeg ikke før, men det har været vigtigt at diskutere med andre ledere,« siger hun.

Den største udfordring ved at træde ind i den danske bestyrelse har været savnet af familien i Norge.

»Jeg var nødt til at rejse til Danmark tre dage om ugen og dermed være væk fra mine børn. Pludselig anede jeg ikke, hvor min søn var gået hen efter skole, hvis nogen ringede. Da følte jeg, at jeg blev revet lidt i stykker,« siger Eva Fischer Hansen, som håndterede situationen ved blandt andet at træde ud fra møder for at ringe til sønnen og tjekke, hvor han var.

»Alle har svagheder, der kan forstyrre én. Det skal der være plads til,« siger hun.

Eva Fischer Hansens 20-årige datter, Silje, synes, at moderen har jongleret de to verdener godt.

»Selvfølgelig mærkede jeg, at hun var mindre hjemme, men det har altid været muligt at få fat på hende,« siger datteren, som fortæller, at hendes mor både var formand for sønnens danseskole og datterens rideklub, før hun blev bestyrelsesformand i Brunata.

»Det er utroligt spændende at bygge noget op fra bunden. Hvad end det er en rideklub eller Brunata,« siger Eva Fischer Hansen.