Hun sender designet ud over rampen

Gitte Reymann er hjernen bag Montana Møbler A/S’ kommercielle succes, og efter længere tid i kulissen har hun overtaget posten som administrerende direktør.

Foto: Foto: PR. 49-årige Gitte Reymann har været ansat hos Montana Møbler A/S i ti år – bl.a. som salgsdirektør for Skandinavien.
Læs mere
Fold sammen

Gitte Reymann kom til Montana Møbler A/S i 2003, og har siden da søgt så megen indflydelse som muligt. Hun har slået i bordet for at få sine ideer igennem, og ejeren har langt hen ad vejen været lydhør over for hendes krav. Det tætte forhold har gjort, at bestyrelsen og Joakim Lassen, som ejer firmaet, ikke var i tvivl om, hvem de skulle vælge, da de i november skulle finde en ny administrerende direktør. På den anden side var Gitte Reymann heller ikke i tvivl om, hvorvidt hun skulle takke ja til jobbet eller ej.

»Hvorfor jeg takkede ja? Fordi det er mit drømmejob. Jeg elsker design, og det er fantastisk at skulle tegne fremtiden for en dansk designvirksomhed,« siger Gitte Reymann, som griner lidt af spørgsmålet.

Men der er måske ikke så meget at grine af, for parløbet mellem Gitte Reymann og ejeren af Montana Møbler A/S har ikke altid været lige ukompliceret. I september 2011 sagde Gitte Reymann sit job op, fordi hun »trængte til en pause«, som hun selv siger. Hun var ikke enig med Joakim Lassen om, i hvilken retning firmaet skulle gå, og hun valgte derfor at forlade firmaet.

Der var dog ingen bad feelings mellem de to, og Gitte Reymann blev hurtigt overbevist om, at hun skulle tilbage til Montana Møbler A/S. I september 2012 blev hun igen ansat, og i november 2012 blev hun forfremmet til administrerende direktør.

Én gang møbler, altid møbler

Det er ikke tilfældigt, at Gitte Reymann er endt som administrerende direktør i et møbelfirma. Hun har altid interesseret sig for design og har som en naturlig konsekvens heraf altid arbejdet med møbeldesign. Ikke som designer - for hun er ikke kreativ - men som den kommercielle medarbejder, der kan få møblerne ud over rampen. Det har hun gjort så godt, at møbelfirmaets salgsorganisation under hendes ledelse er udvidet til 17 sælgere.

Gitte Reymann startede sin karriere i Montana Møbler A/S med at være salgsdirektør i Norge, hvor hun i en årrække boede med sin mand og deres datter. Familien fik et tæt bånd til de norske fjelde og vender tit tilbage til landet for at stå på ski eller for at vandre. Når de ikke holder ferie i det norske, lægger de vejen forbi andre eksotiske egne, eksempelvis Tanzania, hvor de for et par år siden besteg Kilimanjaro.

Men som så mange andre hårdtarbejdende kvinder og mænd kan heller ikke Gitte Reymann lægge jobbet fra sig, når hun holder fri.

»Det er en stor del af mit og min families liv,« siger hun.