Hummel-milliardær hiver millionudbytte hjem

Hummel-ejer Christian Stadil hiver 200 millioner ud af Hummel efter rekordregnskab, der viser en omsætning på 678,6 millioner kroner. Pengene skal bruges til flere opkøb.

Christian Stadil tager rekordstort udbytte ud af Hummel efter en regnskab for 2013 med en bundlinje på 133,6 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hummel kommer ud med rekordregnskab for 2013, og det får ejer Christian Stadil til at hæve 200 millioner kroner i udbytte. Pengene hiver Christian Stadil ind i sin personligt ejede koncern, Thornico, hvor millionerne skal bruges på opkøb.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Udover Hummel omfatter Thornico æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann og shippingvirksomheden Thorco, men Christian Stadil vil ikke ind på, hvor de næste opkøb ligger. De 200 millioner kroner, som han har hævet i udbytte, er ifølge Stadil ikke øremærket. 

»Vi har i Thornico over 100 driftsselskaber, så pengene skal nok få ben at gå på. Der er masser af muligheder for at bruge dem fornuftigt,« siger Christian Stadil til Børsen.

Hummel kom ud af 2013 med en omsætning på 678,6 millioner kroner og en bundlinje på 133,6 millioner. Til sammenligning lå omsætningen i 2012 på 648,3 millioner kroner, mens resultatet for 2012 endte på 56,7 millioner kroner. Christian Stadil peger på en god indtjening fra udlandet som en af forklaringerne på det positive regnskab.

Efter at udbytte på 200 millioner kroner er betalt, vil Hummels egenkapital være op mod 40 procent, og det giver ifølge Hummels administrerende direktør, Søren Schriver, også mulighed for at købe op i Hummel-regi.

»Det er et brand, vi går efter. Et mærke, der kan supplere Hummel-brandet,« siger han.