Hummel-direktør afviser beskyldninger: Jeg er chokeret

Søren Schriver, der tidligere torsdag blev fyret som direktør i Hummel, afviser at skulle have forhold sig illoyalt. »Jeg er chokeret«, siger han til Berlingske.

Arkivfoto: Søren Schriver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter to årtier som direktør i tøjmærket Hummel blev Søren Schriver tidligere i dag fyret.

Årsagen var, at Hummel ifølge bestyrelsesformand og ejer Christian Stadil havde konstateret uregelmæssigheder i et tyrkisk datterselskab, hvilket Stadil kaldte »groft illoyalt« og »i strid med selskabets interesser«.

Men Søren Schriver afviser nu i en kort besked til Berlingske Business, at han har handlet illoyalt over for Hummel.

»Jeg er chokeret. Jeg kan roligt sige, at jeg igennem 24 år har skabt værdi for selskabet, og så kan jeg endvidere tilføje, at jeg har forholdt mig fuldstændigt loyalt over for selskabet, det har jeg altid gjort, og den sidste tid er ikke nogen undtagelse. Bevæggrundene bag bestyrelsens beslutning, de dybere bevæggrunde, dem kender jeg ikke,« siger Søren Schriver.

Det er uklart, hvad de påståede uregelmæssigheder dækker over, og Christian Stadil har ikke ønsket at uddybe dem over for Berlingske.

»På nuværende tidspunkt vil det være upassende at begive sig ud i spekulationer om hvilke yderligere dispositioner, der kan have fundet sted bag vores ryg. I dag er det helt centrale for mig, at der med sikkerhed er handlet groft illoyalt og i direkte modstrid med selskabets interesser,« sagde Christian Stadil i pressemeddelelsen.

Hummels advokater i Tyrkiet såvel som i Danmark er nu i gang med at undersøge sagen.

Den nu fyrede direktør har gennem mere end to årtier været en del af Hummel, hvor han på mange måder er blevet en personificering af brandet på samme måde som sin bestyrelsesformand.

Det var i høj grad Stadil-familiens penge, der fik den skrantende Hummel på benene igen, men Søren Schriver har spillet en helt central rolle i maskinrummet af virksomheden for at skabe mærkets succes.

Christian Stadil og Søren Schriver har aldrig lagt skjult på, at de har haft et godt makkerskab og til et fødselsdagsportræt af Schriver i Berlingske for nyligt udtalte bestyrelsesformanden:

»Vi er begge meget entusiastiske, men tonen kan bestemt også godt blive skarp fra tid til anden. Vi er lidt ligesom et gammelt ægtepar på visse punkter.«

Fødselsdagsomtalen af Søren Schriver kan læses her