»Hullet som en schweizerost«

Poul Nyrup Rasmussen har kun kritik til overs for det udspil til regulering af kapitalfonde, som EU-Kommissionen kom med i foråret.

I foråret kom EU-kommissionen med et udspil til mere regulering af kapitalfonde efter flere års heftig debat om emnet. Poul Nyrup Rasmussen kalder dog udspillet for »mere hullet end en schweizerost«.

»Det nuværende udspil er langt fra godt nok, og der kan helt oplagt manipuleres med reglerne,« lyder det fra den tidligere statsminister.

Vreden skyldes, at forslaget kun dækker kapitalsfonds-managerne. Altså er selve fondene ikke dækket, ligesom kapitalfondsmanagere bosat uden for EU også er undtaget. Desuden er der en »bagatel-grænse« på 500 millioner euro for kapitalfonde. Det vil sige, at kapitalfondsmanagere af fonde under denne grænse ikke skal reguleres.

»Alle fonde skal registreres, uanset hvor store de er. Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvordan kapitalfondene kan finde måder, hvorpå de kan komme under denne mindstegrænse og dermed forblive uregulerede,« lyder anklagen for Poul Nyrup.