Hudplejekonges firma bygget på sort økonomi

Skat og politiet har gransket Morten Christensen fra Pharma Medicos brug af udenlandske kreditkort, og en byretsdom slår fast, at det lukrative hudplejeselskab er baseret på sort økonomi.

Retten i Århus købte ikke Morten Christensen forklaring om, at han ikke er den reelle ejer af Pharma Medico. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et gedigent skattesmæk venter forretningsmanden Morten Christensen, der er kendt gennem sit arbejde i spidsen for Medico Pharma og for sit engagement som sponsor for århusiansk eliteidræt.

I dommen lyder det, at Morten Christensen har ført indtægter uden om de danske myndigheder for et beløb på tre mio. kroner. Pengene er fra 2001 til 2006 blevet brugt på indkøb i forretninger, hoteller og restauranter gennem udenlandske kreditkort, skriver Børsen.

Retten konkluderer desuden, at Morten Christensens lukrative hudplejefirma er bygget på sort økonomi.

"Det må lægges til grund, at sagsøgerens virksomhed i et ikke usædvanligt har været baseret på "sort økonomi"," står der ifølge Børsen i dommen.

Morten Christensen selv forklarer, at de store beløb er gået til at betale forskere og andre leverandører til Pharma Medico, men det har retten ikke fået dokumentation for.

I løbet af retssagen har den århusianske forretningsmand, der er kendt for sponsorater af elitehåndbold og tennis i Danmarks næststørste by, fastholdt, at kreditkortene tilhører ejeren af koncernen Argon Ventures i Gibraltar.

Den forklaring købte byretten og Skat ikke. De mener, at Morten Christensen stadig er den reelle ejer af Pharma Medico.

Morten Christensen skriver i en mail til Børsen, at han har anket dommen. Desuden overvejer politiet nu at føre en straffesag mod Morten Christensen, der kan udløse bøde og fængsel i op til otte år for groft skattesvig.

Affæren om Morten Christensens kreditkortforbrug er en udløber af Skats projekt Credit Card. Projektet har tidligere fået golfspilleren Søren Hansen og fotomodellen Camilla Vest i nettet.