Huaweis toptelefon får en lillebror

Mate 10 Lite kan købes i Danmark fra 6. november til halv pris.

I mandags præsenterede Huaweis mobilchef, Richard Yu, de nye Mate 10 og 10 Pro-toptelefoner i München. Nu kommer den tekniske letvægtslillebror Mate 10 Lite (til højre), som kun koster halvdelen. Arkivfoto: Christof Stache, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Huaweis nye toptelefon, Mate 10 Pro, får alligevel en lillebror. Mate 10 Lite overhaler oven i købet storebror indenom og vil allerede kunne købes i Danmark om to uger - til halv pris.

Huawei er verdens tredjestørste mobilproducent og ånder nu Apple i nakken. I mandags lancerede Huawei i München toptelefonen Mate 10 Pro, som kan købes fra 27. november og dermed lige når at få den vigtige julehandel med, hvor elektronikproducenter ofte henter op mod en tredjedel af hele årets omsætning hjem.

Den ligelede 5,9 tommer store Mate 10 Lite har også kant-til-kant-skærm i 18:9-format og i samme fuld-HD-opløsning som storebror, men Mate 10 Lite er udstyret med fire kameraer - to på forsiden i en opløsning på 16 megapixler, to på bagsiden med 13 megapixler i opløsning. Den vil i Danmark fra 6. november koste 3.000 kroner og komme med fire gigabyte RAM-arbejdshukommelse og 64 gigabyte lagerplads.

Derimod rummer lillebrortelefonen ikke Huaweis nye processor med kunstig intelligens, som er Mate 10 Pros helt store trækplaster, fordi den lærer, hvordan man bruger telefonen og indretter den derefter. Mate 10 Lite har heller ikke det nye Android 8.0-styresystem men lanceres med Android 7.0, og den vil ikke kunne kobles direkte til en stor skærm med et kabel, sådan som storebror kan.