Huaweis nye P9-toptelefon til Danmark i maj

Den kinesiske mobilgigant håber med nye toptelefoner med dobbelt kamera at kunne slå først Apple og siden Samsung.

Huawei håber med de nye toptelefoner, P9 (billedet) og P9 Plus, at vippe først Apple, siden Samsung af tronen. Der er lagt vægt på at gøre især kameraet bedre med ny teknologi. Foto: Jack Taylor, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JACK TAYLOR

Huaweis nye toptelefon, P9, der skal gøre livet sværere for konkurrenterne Samsung og Apple, kommer til salg i Danmark 2. maj og vil koste 4.000 kroner, mens den lidt større P9 Plus lander i juli med et prisskilt på 5.500 kroner.

Den kinesiske mobiludstyrsgigant, som er verdens tredjestørste efter svenske Ericsson og finske Nokia og herhjemme står for TDCs mobilnet, præsenterede onsdag i London de nye flagskibstelefoner, som har dobbelt kameralinse og dermed skiller sig ud fra konkurrenterne.

Kameraet er udviklet sammen med den tyske kameraproducent Leica og optager i en opløsning på 12 megapixler. Det ene kamera optager i sort/hvid, det andet i farver, hvorpå billederne kombineres for at få flere detaljer, større dybde og klarere farver end hos konkurrenterne, siger Huawei.

Kameraerne er det afgørende

Netop kameraerne udvikler sig i disse år massivt på mobiltelefonerne og er med nye og flere funktioner det, der frem for alt skiller dem ud fra konkurrenternes modeller. Huawei har dog i al den tid, hvor selskabet har produceret smartphonetelefoner, samtidig formået at sælge dem til lavere priser men med stort set samme høje tekniske specifikationer.

P9-telefonen har en skærm på 5,2 tommer, mens P9 Plus er 5,5 tommer stor. Begge kommer med nyeste udgave af Googles mobilstyresystem, Android 6.0. Telefonerne er udstyret med Huaweis nyeste processor, og batterilevetiden er sat så meget op, at Huawei lover, at »man kan roligt lade opladeren blive hjemme«.

Huawei solgte i 2015 108 millioner smartphonetelefoner. Det er 44 procent mere end i 2014.

Klar til at slå Apple om et par år

»Vi har chancen for at blive nummer to inden for to-tre år med en markedsandel på over 20 procent. Vi har chancen for at blive nummer et inden for mindre end fem år,« sagde Richard Yu, direktør for al Huaweis forbrugerelektronik.

Lige nu ligger sydkoreanske Samsung som verdens største smartphoneproducent med Apple på andenpladsen.

P9 er udstyret med såkaldt »virtuel tredobbelt antenneteknologi«, som skal sikre bedst mulig forbindelse til såvel mobilnet som trådløse net. P9 har desuden på bagsiden en fingeraftrykslæser, så man ikke behøver at indtaste en låsekode.

P9 vejer 144 gram, P9 Plus 162 gram.