Huawei vil overgå Apple og Samsung med ny toptelefon

Den nye P9-telefon, som ventes at komme i tre størrelser, skal med et stærkt forbedret kamera med to linser sætte konkurrenterne Samsung og Apple til vægs og styrke Huaweis vej mod målet: at blive verdens største smartphoneproducent.

Huawei præsenterer 6. april sin nye toptelefonserie, P9, i London og arbejder sig opad på verdensranglisten. Her er forbrugerelektronikdirektør Richard Yu, da han i september fremviste den dengang nye Mate S-smartphone i Berlin. Arkivfoto: Gregor Fischer, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: GREGOR FISCHER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kinesiske mobilgigant Huawei lader op til at blive endnu større på smartphonemarkedet end de nuværende topspillere, Samsung og Apple. Det skal ske med den nye flagskibstelefon, som bliver præsenteret i London onsdag.

Huawei, som herhjemme står for TDCs mobilnet og er verdens tredjestørste leverandør af mobiludstyr efter svenske Ericsson og finske Nokia, har sammen med det tyske ikon Leica Camera i næsten et år arbejdet på den nye P9-telefon, som får to kameralinser og dermed overgår både Samsung og Apple, der hidtil har været dem, der fastlagde normerne på det internationale mobilmarked. De to linser skal ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal sikre bedre farver og skarpere kontraster under også dårligere lysforhold.

P9 ventes at komme i tre udgaver: selve P9, en mindre P9 Lite og en større P9 Max.

»Vi vil være nummer 1 blandt topmærkerne,« siger Huaweis forbrugerelektronikdirektør, Richard Yu, til avisen.

Danmarks femtemest populære mærke

Huawei solgte i 2015 flere end 100 millioner mobiltelefoner - 44 procent mere end året før -, og omsætningen på forbrugerelektronik steg med 73 procent til 20 milliarder dollars eller 130,9 milliarder korner. Huaweis strategi har været at bygge telefoner, som på de fleste områder kan lige så meget som konkurrenternes meget dyrere af slagsen.

Huawei har det seneste halve år kæmpet sig op og er blevet det femtebedst sælgende mobilmærke - dog med betydelig afstand til Samsung og Apple, viser tal fra analysehuset IDC. På verdensplan sidder Huawei ifølge IDC på 8,1 procent af smartphonemarkedet, hvor Samsung har 21 procen tog Apple 19 procent.

Huawei ansatte i 2012 Joonsuh Kim som kreativ direktør. Han havde bistået Samsung med designet af Galaxy-smartphoneserien og har siden fået Huaweis design væk fra det billige look.

Huaweis hidtidige toptelefon, P8, kom i handelen sidste år.