Huawei sikrer sig 5G-mobilordre i Tyskland

Sammen med Nokia skal den kinesiske mobilgigant opbygge 5G-mobilnet syd for grænsen.

Verden over – her i USA – er teleselskaber ved at opgradere deres mobilnet til den nye 5G-teknologi, som kan give op mod 100 gange hurtigere dataforbindelser end på dagens 4G-net og derfor bliver afgørende vigtige brikker i fremtidens infrastruktur. Arkivfoto: George Frey, Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: GEORGE FREY

Den kinesiske mobilgigant Huawei er ikke udelukket fra at levere 5G-udstyr til europæiske mobilselskaber.

Spanske Telefónicas tyske selskab, Telefónica Deutschland, har netop besluttet, at det bliver finske Nokia og Huawei, der skal bygge selskabets 5G-net op, skriver nyhedsbureauet Reuters. Telefónica er et af Europas største teleselskaber.

Beslutningen kommer midt i en ophedet, politisk diskussion om amerikanske advarsler og trusler om at begrænse efterretningssamarbejdet med lande, der vælger at bruge den kinesiske leverandør. USA mener, at Huawei udgør en sikkerhedstrussel, fordi den kinesiske efterretningstjeneste kan tvinge selskabet til at åbne for muligheden for fjernovervågning og -spionage – noget, som Huawei pure afviser.

Teleministre vil ikke udelukke bestemte selskaber

EUs teleministre besluttede forleden at stramme sikkerhedskravene til alle leverandører af 5G-udstyr i stedet for at udelukke bestemte selskaber, sådan som det er sket i bl.a. Australien og New Zealand, hvor Huawei og Huaweis kinesiske konkurrent, ZTE, er blevet bandlyst.

Telefónica Deutschland gør det klart, at beslutningen skal sikre mod forsinkelser. Selskabet vil have 5G-forbindelser kørende i Berlin, Hamburg, München, Köln og Frankfurt inden udgangen af 2021 og forventer inden udgangen af 2022 at have dækning i 30 byer og dermed omkring 16 millioner mobilbrugere.

Huawei er verdens største leverandør af mobiludstyr og samtidig verdens næststørste smartphoneproducent.

Danske TDC skiftede i marts i år fra Huawei tilbage til svenske Ericsson, som senest ved udgangen af 2020 skal have udbygget TDCs mobilnet, så der er 5G-dækning i hele Danmark.