Huawei blander sig i kampen om toptelefoner

P8 og P8 Max tager fra maj kampen op mod Samsung og Apple.

P8, som kommer til Danmark i maj, har en skærm på 5,2, mens storebror P8 Max er på hele 6,8 tommer. Foto: Huawei Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen blandt toptelefonerne skærpes, efter at den kinesiske mobilgigant Huawei onsdag lancerede sine to nye toptelefoner, P8 og P8 Max, i London og dermed tager kampen direkte op mod de største konkurrenter, Samsung og Apple, på design og teknisk formåen.

P8-telefonerne bruger begge Googles Android som styresystem i version 5.0 (Lollipop). P8 har en skærm på 5,2 tommer og er dermed lidt større end både Samsungs Galaxy S6, som netop er kommet ud i butikkerne, og Apples iPhone 6, mens P8 Max er hele 6,8 tommer stor.

Begge telefoner er lavet af et enkelt stykke metal og blot er 6,4 millimeter tykke. De er begge udstyret med en ottekernet 64-bit-processor og dermed med hestekræfter som en egentlig computer. Bortset fra skærmstørrelsen og et lidt kraftigere batteri i P8 Max er de to telefoners specifikationer ens.

Til Danmark i maj

P8 kommer i champagnehvid og grå og vil kunne købes i Danmark fra sidst i maj til en pris på 3.700 kroner. Telia og Telias lavprisselskab Call Me vil være blandt forhandlerne.

Huawei er verdens næststørste producent af mobilt netværksudstyr efter svenske Ericsson men ligger som nummer fire på verdensranglisten over mobilproducenter. I 2014 producerede Huawei 68 millioner telefoner og sad dermed på 5,5 procent af markedet, viser tal fra analysehuset Gartner, der følger teknologimarkederne tæt. Tilsammen solgte Samsung og Apple omkring 500 millioner smartphonetelefoner.

Som de øvrige mobilproducenter har Huawei fokus på et bedre kamera og bedre billeder under mindre gode lysforhold, og med en særlig filminstruktørfunktion kan andet Android-udstyr filme fra flere vinkler og sende direkte til P8-telefonen, hvor instruktøren kan se alle vinklerne.