HTH-sagen: Defekte skabe sættes stadig op i Uno Form-køkkener

Køkkenskabe fra det luksuriøse køkkenmærke, Uno Form, risikerer at falde ned fra væggen. Alligevel fortsætter køkkenfirmaet med at sætte skabene op hos sine kunder, siger Nobia Danmark, der ejer både HTH og Uno Form.

Foto: ASTRID DALUM. Køkkenfirmaet HTH har hovedsæde i Ølgod.
Læs mere
Fold sammen

Et køkken fra luksuskøkkenmærket Uno Form kan koste op imod 800.000 kroner. Alligevel risikerer kunderne, at deres køkkenskab falder ned.

Og selvom køkkenfirmaet er opmærksom på problemet, monteres de farlige køkkenskabe fortsat hos kunderne.

Det fortæller topchef Rune Stephansen i køkkenkoncernen Nobia Danmark, der bl.a. ejer Uno Form og HTH køkkener.

»Rent produktionsteknisk skal vi finde en rigtig god løsning på problemet,« siger Rune Stephansen.

Kan kunder de kommende dage få leveret et Uno Form køkken, der kan risikere at falde ned?

»Ja. Derfor skal køkkenskabene sikres. Vi arbejder på at finde en løsning, så vi kan sikre de skabe i forbindelse med montering, indtil vi har fundet en løsning med et andet beslag i produktionen,« siger Rune Stephansen.

3-5.000 kunder allerede berørt

I weekenden har køkkenfirmaet opdaget, at mellem 3-5.000 Uno Form-kunder risikerer, at deres køkkenskabe falder ned, og antallet »bliver i hvert fald ikke mindre,« når alle data er gennemgået, understreger Rune Stephansen.

Samme problem har tidligere ramt HTH-kunder, hvor flere køkkenskabe er faldet ned fra væggen. Årsagen var konstruktionen om det såkaldte K21-beslag, som blev brugt til nogle typer af HTH-køkkenskabe, og beslaget blev derfor taget ud af HTH-produktionen tidligere på året.

Men det er endnu ikke sket i Uno Form-produktionen, hvor K21-beslaget bruges til alle ophængte køkkenskabe. Derfor modtager kunderne stadig et køkkenskab, som risikerer at falde ned fra væggen.