HTC Touch Slide rækker ud efter massemarkedet

HTC har længe kæmpet med et lidt støvet business-image med alvorstunge smartphones, men deres Touch-modeller skal lave om på det. De har i dag lanceret Touch Slide, der tegner godt for fremtiden.

Foto: HTC
I sommer forsøgte HTC sig med den ganske vellykkede Touch med trykfølsom skærm. Den havde designmæssigt nogle gode kvaliteter, men manglede for mange af de spændende funktioner til rigtig at tage os med storm. Nu kommer opfølgeren så til Touch, nemlig Touch Slide og den retter op på den del mangler.

Den største fysiske forskel på Touch og Touch Slide er, at den nye model er en skydemodel udstyret med et almindeligt mobiltastatur, og det gør en verden til forskel, at man kan skrive beskeder med sådan et. Tasterne er rigtig behagelige i brug med en god trykfølelse. Størrelsen er passende og materialet godt. Samme følelse vedrørende materialet på coveret er den samme - Touch Slide er ganske enkelt dejlig at røre ved og at have i hånden.

Der er også kommet nogle gode og tiltrængte forbedringer på andre områder. Opkoblingsmæssigt har HTC ændret strategi med denne model, så Wi-Fi til trådløs opkobling, som Touch er udstyret med, er væk, og i stedet har Touch Slide fået turbo-3G. Vi er ikke specielt kede af, at den ikke har Wi-Fi, men vi er specielt glade for, at den har fået turbo-3G.

Med Windows Mobile 6, som er styresystemet i denne model, får man Windows Live. Det giver fine muligheder til Live Messenger, hvor man kan sende billeder og andre filtyper til dem, man chatter med.

En anden god ting er Live Search, som kan gøres til en fast bestanddel af I Dag-menuen (det er i øvrigt også muligt med Live Messenger). Så kan man hurtigt taste et emne ind, som man søger info om. Også det virker fint.

På kamera- og billedfronten er der også kommet en lille fin forbedring til. Det gælder ikke selve kameraet, der stadig kun er på to megapixel - vi er skuffede over, at kameraet ikke lige har fået et nøk mere op, så den var blevet udstyret med tre megapixel i stedet for.

Fremskridtet er sket ved måden at bladre i billeder og zoome ind og ud. Man kan nemlig bladre i billedalbummet ved at trække en finger direkte over skærmen - det fungerer smart og godt. Ønsker man at zoome ind på et billede, kan man ligeledes gøre det direkte på skærmen ved at lave en lille og hurtig cirkel bevægelse på den del af billedet, som man ønsker at zoome ind på. Det er lidt svært at gøre med fingeren, hvor man ofte kommer til at dreje billedet i stedet for, men med pennen fungerer det godt. Men man vænner sig sikkert også til at bruge fingrene med tiden.

I hvert fald er dem en fin finesse, der viser, at HTC stille og rolig bruger teknologien TouchFLO til mere og mere. Vi glæder os til den dag, hele brugerfladen understøtter TouchFLO.

Vi bringer en endegyldig test af HTC Touch Slide i næste nummer af Mobil.