HTC slår tilbage mod Apple

Den taiwanesiske producent kræver stop for Apple-salg i USA på grund af patentkrænkelse.

Foto: NICKY LOH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple misbruger HTC's patenter, lyder anklagen fra den taiwanesiske mobilproducent. Nu oplyser det amerikanske handelsorgan, The International Trade Commission, at det vil åbne en undersøgelse for, om beskyldningen har noget på sig. Det skriver Reuters.

HTC anklagede i maj Apple for at misbruge fem patenter. De har relation til både hardware og software, blandt andet teknik til at styre strømforbrugett. HTC har krævet et importforbud i USA mod Apple-produkter.

Den taiwanesiske mobiludviklers modangreb var ventet, efter Apple i marts anklagede HTC for at krænke 20 patenter. Selv om Apples klage ikke nævner Google ved navn, bliver anklagen mod HTC set som et strategisk træk over for Google, der er i gang med at møve sig ind på mobilmarkedet. Android-styresystemet, som blandt andet Google står bag, bliver brugt i mobiler fra Samsung, Motorola, HTC og andre.

US The International Trade Commission er blevet en mere populær arena for sager om patentkrænkelse. Kommissionen tager sig af patentspørgsmål, der involverer handel. Firmaerne kan også tage den mere traditionelle vej, nemlig et almindeligt søgsmål ved en domstol. Når HTC kan indberette Apple til kommissionen for patentkrænkelser, er det fordi, Apple får dets elektronik produceret på fabrikker i Kina og andre lande med billig produktion.

Patentsøgsmål er ganske almindelige både i IT- og telebranchen, hvor licensaftaler er en normal del af forretningen. Microsoft har også beskyldt Android for at nasse på dets patenter. Anklagen fik HTC til at indgå en licensaftale med Microsoft for brug af patenterne.