HTC må ikke være med på Windows 8

Microsoft vil ikke have mobilproducenten til at lave tavle-PCer med Windows 8. HTC nedjusterer og rammes hårdt af udelukkelsen.

HTC producerer allerede mobiltelefoner med Windows, her Radar-modellen, men Microsoft mener ikke, at HTC har tilstrækkelig med erfaring på tavle-PC-området. Foto: Pichi Chuang, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobilproducenten HTC får ikke lov at være med, når Microsoft senere i år er klar med sin nyeste udgave af styresystemet Windows til de tavle-PCer, som konkurrerer med Apples iPad.

Microsoft har ifølge nyhedstjenesten Bloomberg besluttet af udelukke HTC fra at udvikle produkter til den kommende Windows 8. Angiveligt er Microsoft nervøs for, at HTC ikke vil kunne sælge tilstrækkeligt med udstyr, og at HTC ikke har den nødvendige erfaring med at udvikle tavlecomputere.

Dårligt salg rammer hårdt

Bloomberg citerer anonyme kilder, som skal være tæt på forhandlingsprocessen, som Microsoft ikke officielt har meldt noget ud om.

HTC med hovedsæde på Taiwan er storproducent af mobiltelefoner med Googles Android som software og stod bag den første tavle-PC med syvtommerskærm og digital pen, HTC Flyer.

Men HTC har været i modvind, og salget er gået dårligt gennem den seneste tid. Alene i 2011 faldt HTC-aktien 68 procent i værdi, og HTC har netop nedjusteret sine salgsmål for andet kvartal med 13 procent.

Microsofts beslutning vil derfor ramme HTC endnu hårdere.

Windows 8 til oktober eller november

HTC drev ellers Android frem som mobilt styresystem med sine mange populære og nyskabende mobiltelefoner, men gennem den senere tid har HTC været forholdsvis anonym og er druknet i mængden. Samsung blev tidligere i år verdens største mobilproducent og slog dermed Nokia af pinden, men HTC prøver nu et comeback med sin One-serie men producerer også mobiltelefoner med Windows Phone som styresystem.

Microsoft ventes at frigive Windows 8 i oktober eller november. Windows 8 er designet til både at kunne bruges på tavlecomputere, bærbare og stationære computere og rummer samme design som Windows Phone-styresystemet, som Nokia nu har kastet sig over.

Ikke kørt helt af sporet

HTC har ønsket at bygge eget Windows-udstyr med en tilpasset startskærm, så man kunne skille sig ud fra mængden, ganske som det sker i Android-verdenen. Det har Microsoft afvist. HTC kan dog alligevel godt komme med Windows-udstyr senere i år.

Ifølge Bloomberg ventes HTCs salg i år at falde med 12 procent efter stigninger på 90 procent i 2010 og 65 procent i 2011. Alene i første kvartal i år faldt HTCs salg af smartphonetelefoner med 23 procent, mens Samsung tredoblede sit salg. HTC har nu kun en markedsandel på verdensplan på 4,8 procent, viser tal fra analysefirmaet IDC.