HTC har solgt 800.000 Touch-telefoner

Taiwanesisk mobilproducent har succes med sin iPhone-lignende model.

Efter succesen med den første HTC Touch kommer nu version 2, som har udskydeligt tastatur - men stadig kan betjenes via den trykfølsomme skærm. Fold sammen
Læs mere
Foto: HTC
Den taiwanesiske mobilproducent HTC har på fire måneder solgt 800.000 Touch-telefoner, som betjenes ved at føre fingeren rundt på skærmen.

Den avancerede telefon blev lanceret i Europa og Asien 22. juni og er nu på også flere danske teleselskabers liste, når der skal sælges abonnementer.

»Det er bedre, end jeg regnede med,« siger Peter Chou, koncernchef i HTC, om salgstallene.

HTC Touch kom frem stort set samtidig med Apples meget omtalte - og omdiskuterede - iPhone. Apple havde for nogle uger siden sendt en million iPhone-telefoner fra fabrikken, uden at de nødvendigvis er solgt.

Touch-telefonen betjenes ved at føre fingeren rundt på den trykfølsomme skærm og er derfor blevet sammenlignet med netop iPhone. Den er også udstyret med en skærmpen, så man f.eks. kan kalde skærmtastaturet frem og således hurtigt klikke på bogstaverne i stedet for at bruge tasterne.

HTC har netop sendt sin nye Touch-model, Touch Dual, på gaden. France Télécoms mobilselskab, Orange, har allerede taget Touch Dual på listen. Den nye telefon har 3G, hvilket den første version ikke havde. Desuden har den nye model udskydeligt tastatur.

HTC står også bag de meget udbredte Qtek-telefoner. Qtek-mærket blev dog lagt på hylden sidste sommer, hvor hele selskabet blev relanceret under HTC-navnet.

Touch-telefonerne anvender Microsofts styresystem Windows Mobile.