HSBC vil bruge kunstig intelligens i kamp mod svindel

Den britiske bank HSBC vil fremover bruge kunstig intelligens-teknologi for bedre at kunne opdage svindel, hvidvask og finansiering af terror.

Den britiske bank HSBC vil fremover bruge kunstig intelligens-teknologi for bedre at kunne opdage svindel, hvidvask og finansiering af terror. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

HSBC, der er Europas største bank, vil, i samarbejde med softwareudvikleren Quantexa, integrere kunstig intelligens i sine systemer, der skal sammenligne forbrugernes transaktioner med offentligt tilgængelig data, i et forsøg på at udpege mistænkelig adfærd.

Initiativet kommer, efter at storbanken gennem det sidste årti er blevet straffet med bøder i milliardklassen for ikke at stoppe finansiering af illegale aktiviteter.

Integrationen af kunstig intelligens-teknologi har til formål at spare HSBC for penge. Ifølge en undersøgelse, foretaget af det britiske selskab Financial Conduct Authority, bruger britiske banker 5 mia. pund (42,7 mia. kr.) om året på at bekæmpe kriminelle finansaktiviteter.

Andre banker, heriblandt Danske Bank, har også indgået samarbejde med softwareudviklere for bedre at kunne overvåge kriminelle aktiviteter.