HR-direktør måtte flygte fra demonstrerende ansatte

Det gik fuldstændig rivende galt, da Air France-ansatte i formiddag strejkede og protesterede mod ledelsens spareplaner. To af luftfartsselskabets direktører måtte flygte fra voldelige overfald.

Det franske flyselskabs HR-direktør måtte eskorteres væk og kravle over høje hegn, efter flere hundrede vrede franske fagforeningsfolk invaderede flyselskabets kontorer i protest mod nedskæringsplaner. Se billederne her.Vice-HR-direktør i Air France, Xavier Broseta, forsøger at kravle over et hegn med hjælp fra politi og sikkerhedsfolk. Fold sammen
Læs mere
Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag var på forhånd lagt op til at blive en balladedag, fordi næsten alle fagforeninger i Air France havde indkaldt til strejke »aktionsdag« og demonstration foran selskabets hovedsæde ved Charles de Gaulle-lufthavnen.

Protesterne rettede sig mod Air Frances planer om at skære sit rutenet ned med ti procent og nedlægge 2.900 stillinger ud af i alt 52.500, nemlig 300 pilotjob, 700 stewardesse- og stewardjob, og 1.900 stillinger blandt jordpersonalet.

Billedgalleri:

Klokken 10 trådte de ansattes centrale organ, CCE - comité central d'entreprise - sammen, men i løbet af en halv times tid blev mødet afbrudt af nogle hundrede demonstranter, som trængte ind i hovedsædet under råben og brug af trillefløjter og krævede Air Frances koncernchefs afgang.

Demonstranterne trængte ind i mødesalen og overfaldt luftfartsselskabets HR-direktør, Xavier Broseta, som med iturevet skjorte, men stadig iført slips, måtte evakueres af sikkerhedsfolk og hjælpes over et hegn for at undslippe.

I Paris' anden lufthavn, Orly, blev den stedlige Air France-direktør, Pierre Plissonnier, også evakueret.

Den franske premierminister, Manuel Valls, siger, at han er »chokeret« over voldshandlingerne, og viceminister for transport, Alain Vidalies, kalder dem »uacceptable«. Men han har samtidig opfordret parterne i Air France til at genoptage »dialogen«.

Vidalies er velkendt for nogle danske erhvervsfolk. Det var ham, der i sommer igennem måneder holdt »rundbordssamtaler« med repræsentanter for det arbejderkooperativ, som stod bag fysiske blokader og anden chikane af DFDS' skibe i Calais.

Spareplanen i Air France er den fjerde på fem år. I 2012, 2013 og 2014 har selskabet nedlagt 10.300 stillinger, viser en opgørelse i Le Monde. Den nyeste spareplan følger et mislykket forsøg på at aftale effektiviseringer med selskabets piloter.

TV: Finans-TV: Air France vil fyre 3000