HP taber 48 milliarder på fejlslagen outsourcing-forretning

Den dårlige nyhed kommer oven i en i forvejen svær tid for HP, der frem mod 2014 står til at skulle fyre 27.000 ansatte på verdensplan.

Den dårlige nyhed kommer oven i en i forvejen svær tid for HP, der frem mod 2014 står til at skulle fyre 27.000 ansatte på verdensplan. Fold sammen
Læs mere
Foto: DENIS BALIBOUSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blodet flyder hos verdens største pc-producent, HP. Firmaets enterprise-afdeling går så dårlig, at HP står til at tabe 48 milliarder kroner på grund af fejlslagen outsourcing på et af firmaets vigtigste områder, nemlig HP’s Enterprise Service. Det skriver informationweek.com. 

Tilbage i 2008 opkøbte HP konsulentfirmaet Electric Data Systems for svimlende 84 milliarder kroner. Formålet var at gøre HP til en mere smidig virksomhed og følge med i sporet på IBM, der i 2002 købte ydelser hos PricewaterhouseCoopers til samme formål som HP. Men modsat IBM var HP sent ude på markedet, og firmaet måtte lægge yderligere 66 milliarder i goodwill på at holde købet på ret køl, men måtte alligevel kort tid efter nedskrive værdien af overtagelsen med 72 procent, skriver informationweek.com.  

Det massive tab er ikke HP’s eneste panderynke. Firmaet har også annonceret, at chefen HP’s Enterprise Service, John Visentin, går af. Han bliver erstattet af Mike Nefkens, der kommer fra afdelings sektion i Europa, Mellemøsten og Afrika.  

Og ikke nok med det enorme tab på opkøbet af Electric Data Systems, meddelte firmaet tidligere på året, at store omlægninger i firmaets struktur på verdensplan vil koste op mod 27.000 ansatte jobbet. 

Deltag i debatten på Version2