HP Slate klar til krig mod iPad

IT-giganten har lanceret sin første tavlecomputer - som ellers var erklæret død. Flere er på vej.

HP er klar med sin tavlecomputer, Slate, som kører Windows 7 og har to kameraer indbygget. Den bliver lidt dyrere end Apples iPad men noget billigere end Samsung Galaxy Tab. Foto: HP-reklamefilm Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største teknologiproducent, HP, går nu direkte i kamp mod Apples iPad-computer med sin nye HP Slate, der trods dødsrygter alligevel kom - og alligevel med Microsofts Windows 7 som styresystem.

HP Slate har en skærm på 8,9 tommer, ganske som Samsungs meget omtalte og roste Galaxy Tab, og koster 799 dollars (4.200 kroner), noget mere end iPad men en del mindre end Galaxy Tab. Den vejer blot 680 gram, har en hukommelse på 64 gigabyte og arbejder med en digital pen. Batteritiden er sat til fem timer.

Der er trådløs adgang men ingen mulighed for at koble sig på mobilnet, sådan som iPad, Galaxy Tab og Dells Streak har.

Microsoft-topchef lagde ud

Slate-computeren blev lanceret med brask og bram af Microsofts topchef, Steve Ballmer, på verdens største messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show i Las Vegas i USA, i januar 2010.

Men kort efter købte HP konkurrenten Palm, som har produceret sit eget styresystem, WebOS. Derfor var det ventet, at Slate-produktet gik i graven med opkøbet, fordi HP nu ville satse på WebOS.

Nu kommer Slate alligevel som en fuldt funktionsduelig computer med Windows som styresystem og dermed en bredere brug, end der oprindelig var lagt op til. Slate var mest tænkt som en e-bogslæser.

HP Slate har kameraer både foran og bagpå, så den kan bruges til videokonferencer, ligesom den har USB-stik, hvad Apples iPad ikke har. Den leveres med omslag og en dok, så man derigennem kan koble tastatur på.

Ny tavlecomputer med WebOS i 2011

HP forventer til næste år at komme med sin første WebOS-tavlecomputer. Den vil se meget anderledes ud end Slate.

Tavlecomputermarkedet ventes ifølge det internationale analyseinstitut Gartner at vokse til flere end 50 millioner solgte enheder næste år. Apple har til dato solgt omkring syv millioner iPad-computere siden lanceringen i april. iPad kan endnu ikke købes i Danmark.