HP sagsøger fordrevet topchef

Den fyrede topchef Mark Hurd fra HP bliver nu sagsøgt af sin tidligere arbejdsgiver, fordi han lidt for hurtigt har taget et job hos rivalen Oracle.

Mark Hurd. Tidligere administrerende direktør i HP. Nu i "bad standing". Fold sammen
Læs mere
Foto: LOU DEMATTEIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først var der sexskandalen. Dernæst kom fordrivelsen. Og til slut tog rivalen Oracle ham til nåde. Nu er næste kapitel i sagaen om den fyrede topchef Mark Hurd fra HP i gang med at blive skrevet.

Den tidligere arbejdsgiver har nemlig sagsøgt manden for at tage imod direktørjobbet hos Oracle. Anklagen lyder på, at Mark Hurd har brudt en fortrolighedserklæring ved at arbejde for Oracle. 

Læs også: Oracle hyrer kontroversiel HP-chef


Selv samme firma har forsvaret Mark Hurd i den seneste tids skandale. Grundlæggeren Larry Ellison har tidligere sendt en email til HPs bestyrelsesmedlemmer, hvori han kritiserede deres beslutning om fyringen.

I den sagde han, at det var ”den værste personalebeslutning siden idioterne hos Apple valgte at fyre Steve Jobs for mange år siden.”

Ifølge The Washington Post var mange Silicon Valley-iagttagere chokerede, da Ellison annoncerede sit kontroversielle valg af direktør.

Frygter for forretningshemmeligheder

”Mark gjorde det fantastisk hos HP, og jeg forventer, at han vil klare sig endnu bedre hos Oracle,” sagde Ellison.

Hurd har skrevet under på en kontrakt hos HP, hvori der står, at han ikke må arbejde eller være konsulent for en konkurrent op til tolv måneder efter hans farvel til HP. Selskabet siger, at Hurd har særlig indsigt og viden om deres fortrolige forretningsinformation. Det inkluderer designet af deres 2011 og 2012 forretningsplaner.

Læs også: Eks-HP-chef scorer kassen

 
“I hans nye position, vil Hurd være i en situation, hvor han ikke kan udføre sit arbejde for Oracle uden nødvendigvis at gøre brug af og afsløre nogle af HPs forretningshemmeligheder til andre, ” lyder det fra HP i søgsmålet.

Ellison har kaldt sagsøgelsen for hævngerrig og mener samtidig, at HP opfører sig uden respekt for det lange samarbejde mellem Oracle og HP.