HP overhalede Apple indenom

Mens verden stadig venter på Apples Tablet-Mac, overraskede Hewlett-Packard og Microsoft i går ved at komme først med den flade computer. Spørgsmålet er dog, om den er innovativ nok.

Foto: ROBYN BECK
Det var ganske givet ganske gennemtænkt, da Microsoft Steve Ballmer i går under åbningstalen på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, pludselig hev en flad, trykfølsom HP-PC med Windows 7 frem og demonstrede, hvor langt teknologien er nået.

Dermed overhalede Windows-folket nemlig i selvsikker stil mediedarlingen Apple, der først senere på måneden forventes at introducere den længe ventede tablet-Mac. Apple deltager ikke selv i CES - og har ikke bekræftet, at selskabet overhovedet arbejder på en Tablet-Mac. Alligevel har fantasi-produktet fået heftig omtale, fordi Apple tidligere har haft succes med at lave revolutioner inden for markeder, hvor ingen før har kunnet finde på bæredygtige forretningsmodeller.

Apples ubekræftede Tablet-Mac forventes især at lave mirakler for e-bogen og for de nødlidende aviser, der pludselig får en skærm, de kan udkomme på med deres betalingsprodukter uden større besvær - og uden de kæmpeomkostninger, der er forbundet med at udkomme på papir.

Tablet-Pcen er i sin grundsubstans blot en forstørret iPhone, hvor den trykfølsomme skærm har overflødiggjort tasteturet - hvorfor man kan bygge en mini-pc, der er så lille, at den kan være i en lomme. Samtidig har det mobile bredbånd gjort det muligt at lave computere, der er forbundet til internettet via mobilnettet uanset hvor brugeren bevæger sig hen.

Hvis Tablet-PC'en indvarsler en tsunami-lignende revolution, stiller det dog nye krav til både software og hardware - og den udgave, som Ballmer præsenterede i går, ser ikke ud til at bringe store revolutioner, udover at være en tablet-PC, der kører Windows 7.

Det var dog blot en prototype - og meget kan ændres inden produktet bliver lanceret officielt.

Ideen med en Tablet-PC er ikke ny, men ingen har endnu formået at gøre den flade computer til et superhit. Men nu er særlilgt de trykfølsomme teknologier ved at være så udviklede, at computer-typen kan få en tilstrækkeligt stor lækkerhedsfaktor, samtidig med at batteritid og computerkraft er acceptabel.