HP-Oracle-fejden når nye højder

Nye angreb fra Larry Ellison får HP til at beskylde Oracle-bossen for chikane.

HP til at true med retssag mod Hurd for at tage forretningshemmeligheder med til Oracle. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fejden mellem HP og Oracle har efterhånden udviklet sig til en sæbeopera.

Først blev HPs topchef Mark Hurd fyret angiveligt på grund af en sag om sexchikane. Hans afløser blev tyskeren Leo Apotheker, som havde en fortid hos SAP. I mellemtiden var Mark Hurd blevet hyret af sin personlige ven Oracles Larry Ellison som ny meddirektør. Det fik HP til at true med retssag mod Hurd for at tage forretningshemmeligheder med til Oracle.

Situationen blev yderligere tilspidset, da HP udnævnte den tidligere Oracle-kronprins Ray Lane til ny bestyrelsesformand. I forvejen er forholdet mellem HP og Oracle anstrengt på grund af Oracles opkøb af Sun Microsystems sidste år.

Oven i det hele kom en beskyldning mod Apotheker for at have en aktie i en sag om SAPs påståede spionage mod og tyveri af Oracles software gennem selskabet TomorrowNow.

I denne uge kulminerede hundeslagsmålet så, da Larry Ellison truede med at slæbe Leo Apotheker i retten for at vidne om sin rolle i spionagesagen. Ellison annoncerede, at man under retssagen, som starter i næste uge vil fremlægge beviser for at Apotheker har spilet en aktiv rolle i tyveriet fra Oracle.

HP har tidligere afvist beskyldningerne med henvisning til, at det påståede tyveri foregik på et tidspunkt, hvor Apotheker endnu ikke var tiltrådt i SAP. I øvrigt har SAP så sent som i går lagt sig fladt på maven med en erklæring om, at man ikke vil bestride Oracles anklager, angiveligt for at undgå at sagen udvikler sig til et »mediecirkus«.

Men truslen om et retsopgør rammer HP, da det netop er på mandag, at både Ray Lane og Apotheker officielt tiltræder deres nye job.

Den eneste måde Apotheker kan undgå stævningen fra Oracle, er ved at blive væk fra HPs hovedkontor i Palo Alto på mandag, hvilket Larry Ellison efter eget udsagn udmærket er klar over.

Ellisons udfald har fået HP til at beskylde Oracle for at chikanere Apotheker i hans nye job og undergrave tilliden til HP blandt hardwaregigantens forhandlere. At HPs bekymring er reel bekræftes af rapporter i amerikanske medier om, at mange HP-forhandlere stiller spørgsmålstegn ved, hvor kanaltro den nye HP-ledelse vil være.

At Ellison ikke lægger fingrene imellem i sit korstog mod HP understreges af, at han i en officiel udtalelse har foreslået HP at ændre deres forretningsmotto fra det velkendte »Invent« til »Steal«.