HP opfordrer ansatte til lønnedgang

Elektronikgiganten HP opfordrer nu direkte selskabets ansatte til at acceptere lønnedgang. Det skal ske for at undgå fyringsrunder under den økonomiske afmatning - og cheferne er gået foran.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Accepter at få mindre i lønningsposen - og øg chancen for at beholde dit job. Det ultimatum stiller HP nu de ansatte over hele verden. I en pressemeddelelse udsendt tidligt mandag erklærer HP, at selskabets CEO, Mark Hurd, allerede er gået 20 procent ned i løn.

Alle de øvrige amerikanske ansatte har accepteret fremover at få en løncheck, der er mellem 2,5 og 10 procent mindre, og i Danmark har topledelsen accepteret en lønnedgang på 10 procent. Nu opfordrer HP alle ansatte uden for USA til at gå frivilligt ned i løn.

Lønnedgangen er et udtryk for, at HP er hårdt ramt af den økonomiske afmatning, der er gået ud over kerneforretningen - hardware. HP er langt fra så hårdt ramt som flere af de japanske elektronikgiganter, der de seneste uge har meddelt heftige fyringsrunder. Det gælder også mobilindustrien, hvor de store producenter lider under, at forbrugerne har smækket pengepungen i.

HP truer dog ikke med konsekvenser, hvis ikke de ansatte accepterer nedgangen. I stedet konstaterer koncernen blot, at fyringsrunder kan blive nødvendige, hvis ikke det lykkes.

Den amerikanske gigant har globalt 320.000 ansatte.