HP og Dell sælger igen

Teknologigiganterne oplever nu, at erhvervslivet igen er begyndt at købe udstyr. Men privatmarkedet halter efter. Intet nyt om afløser for skandaleramt topchef - og dog...

Hewlett-Packards sexramte tidligere topchef, Mark Hurd, kunne ikke selv fremlægge endnu et regnskab med fremgang - og der er fortsat intet nyt om hans afløser. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han fik ikke mulighed for selv at sige det, men han dominerede alligevel - IT-giganten Hewlett-Packards fyrede topchef, Mark Hurd -, da HP torsdag aften fremlagde endnu et regnskab med fremgang.

Læs også: HP sagsøgt efter cheffyring

HPs indtjening steg med seks procent til 1,8 milliarder dollars som forventet, og det er især erhvervslivet, som igen er begyndt at købe ind efter næsten to års stilstand. Til gengæld er privatmarkedet lidt mere trægt. Samme tendens mærker konkurrenten Dell, som er rykket ned som verdens tredjestørste PC-producent.

Erhvervskunder køber igen - privatmarkedet halter

HPs midlertidige topchef, Cathie Lesjak, var tilfreds med resultaterne, som hun kaldte bedre end normale for årstiden. HPs salg voksede med 11 procent til 30,7 milliarder dollars. Dell forventer fortsat fremgang hos især erhvervskunderne de næste kvartaler, men Dells resultater levede ikke op til forventningerne. Omsætningen voksede dog 22 procent, takket være især et godt salg af servere, og Dell forventer en omsætningsvækst på 14-19 procent for finansåret 2011.

Læs også: Topchef sammenligner HP-bestyrelse med »idioterne i Apple«

HPs omsætning på servere og datalagring steg med 19 procent, mens omsætningen på PC-markedet voksede med 17 procent. Kun salget af bærbare computere til privatmarkedet lå ifølge Cathie Lesjak svagt.

Intet navn - og dog...

Hun afløste Mark Hurd, da han blev fyret 6. august efter en sag om sexchikane mod en kontraktansat medarbejder og tidligere skuespiller. Mark Hurd havde siddet i HPs førersæde siden 2005 og havde gennem konstante nedskæringer og tilpasninger fået rettet skuden op.

HP-aktien er faldet 12 procent i værdi, siden Mark Hurd gik af. Det skyldes især usikkerheden om, hvem der skal afløse ham - noget, der ikke blev nævnt overhovedet ved regnskabspræsentationen. Analytikerne mener, at det kræver en anden type leder end en, der kan tilskære en virksomhed.

Læs også: Skuespiller i centrum for HP-skandale: Det var ikke meningen

Marc Andreessen, som stod bag Netscape, der engang var konge af Internet, er blevet nævnt. Han er i dag partner i et investeringsfirma, som blandt andet ejer en del af Skype, det dansk-svensk opfundne internettelefonprogram.