HP lægger B&O-lyd i sine PCer

Samarbejdet med Beats ophørte, da Apple købte selskabet. Nu vælger verdens næststørste PC-producent dansk lydteknologi.

HP vil bruge B&Os lydsystemer i en række af sine PCer og desuden sælge B&O-udstyr. Foto: HP Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en af verdens store PC-producenter, amerikanske Hewlett-Packard (HP), lægger nu dansk B&O-lyd ind i sine dyrere computere.

HP har tidligere brugt Beats' lydteknologi i sine PCer og tavle-PCer, men efter at iPhone- og iPad-producenten Apple i maj 2014 købte Beats for tre milliarder dollars, vil HP ikke lege med dér længere. I stedet skal Bang & Olufsens lydsystem, B&O Play, rykke ind på HPs dyrere både stationære og bærbare PCer, nemlig mærkerne Spectre, Omen og Envy, samt - i den lavere ende - Pavilion og tavle-PCer.

HP vil også sælge B&O-tilbehør til sit udstyr.

Ifølge HP kommer den første PC med B&O-lyd i løbet af foråret, og der vil enten sidde et klistermærke på, eller også vil logoet blive indgraveret for at understrege den bedre lyd.

Vægt på bedre lyd

I forvejen har taiwanske Asus gennem nogle år brugt B&Os Icepower-lydteknologi i sine bærbare PCer i den dyrere ende.

Lyd i ordentlig kvalitet bliver stadig vigtigere i al forbrugerelektronik i takt med, at stadig flere hører musik og ser film på denne måde. Udfordringen er at få ordentlig lyd ud af det stadig tyndere udstyr, hvor der ikke er plads til solide højttalere.

HP er verdens næststørste PC-producent efter kinesiske Lenovo og foran amerikanske Dell.

Bang & Olufsen, som har hjemsted i Struer og er stiftet i 1925, kæmper med at gøre sig gældende. Selskabets lyd- og billedprodukter ligger i den dyre ende og er udfordret af en række internationale og langt hurtigere udviklere.