HP køber Samsungs printere for milliarder

Den sydkoreanske mobil- og TV-gigant sælger sin printerforretning til sin amerikanske konkurrent.

Samsung sælger sin printerforretning til HP. Foto: Samsung Fold sammen
Læs mere

HP køber den sydkoreanske elektronikgigant Samsungs printerforretning for 1,05 milliarder dollars, svarende til næsten syv milliarder kroner.

Dermed sætter den amerikanske gigant sig endnu tungere på printermarkedet, mens Samsung til gengæld vil investere mellem 100 og 300 millioner dollars i HP, så snart handelen er faldet helt på plads, skriver nyhedsbureauet Reuters.

HP vil med opkøbet bedre ind på den tungere ende af printermarkedet, hvor printerne håndtere stor mængder af udskrifter.

Samsung nummer fem

Samsung er verdens største mobil- og TV-producent med hovedsæde i den sydkoreanske hovedstad Seoul.

Forhandlingerne mellem Samsung og HP har stået på i nogen tid, og der har været talt om en overtagelsessum på helt op til 1,8 milliarder dollars.

Samsung har på printerområdet haltet efter konkurrenter som HP, Canon og Epson. Samsung offentliggør ikke selv tal på sit printersalg, men ifølge analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt, er Samsung nummer fem på verdensplan med en markedsandel på fire procent.

Handelen ventes afsluttet inden for 12 måneder.

Overtager 6.000 ansatte

HP-koncernen blev for et år siden splittet op i to selskaber. Selve HP sælger PCer men henter det meste af sit overskud fra salget af blæk og toner til printerne og er førende på netop skrivebordsprintere. Men den forretning går tilbage, og derfor vil HP med opkøbet af Samsungs printerforretning kunne gå ind på markedet for de større printere. Her hedder konkurrenterne Xerox, Canon, Ricoh og Konica Minolta.

Med opkøbet får HP også adgang til Samsungs egenudviklede printerteknologi, udviklet til Samsungs laserprintere. Den tilsvarende har HP hidtil måttet købe ude i byen. HP overtager nemlig samtidig ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal omkring 6.500 printerpatenter fra Samsung, ligesom 6.000 Samsung-ansatte - heriblandt 1.500 ingeniører - vil skifte arbejdsplads.