HP-køb betyder ny tavle-PCs død

Microsofts og HPs tavle-PC, Slate, er lagt på hylden efter HPs køb af mobilproducenten Palm, siger kilder.

Microsoft-topchef Steve Ballmer med den tavle-PC, Slate, som Microsoft og HP i januar annoncerede at ville udvikle sammen. Nu skrinlægges projektet måske. Foto: Robyn Beck, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der spekuleres nu heftigt i, om IT-giganten Hewlett-Packards køb af den langt mindre mobilproducent Palm kan betyde, at den stort opslåede tavle-PC, som HP og Microsoft i fællesskab præsenterede i januar, slet ikke bliver til noget.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, viste et prøveeksemplar af den såkaldte Slate, da han holdt åbningstalen på verdens største messe for forbrugerelektronik, CES, i Las Vegas i januar. Tavle-PCen er produceret af HP men anvender Windows 7, Microsofts nyeste styresystem. Premieredatoen blev ikke nævnt.

Skrinlagt efter opkøb

HP købte i sidste uge Palm, der producerer mobiltelefoner (f.eks. Pré) og tidligere opfandt den første, vidt udbredte, håndholdte PC, Palm. Palm har i mellemtiden udviklet sit eget styresystem, webOS, og menes at have arbejdet med en egen tavle-PC.

Ifølge det normalt velunderrettede IT-netsted TechCrunch har HP nu skrinlagt Slate-projektet, som der skal have været intern utilfredshed med i HP. HP kan nemlig ikke gøre alt det i Windows, som HP gerne vil - lidt på samme måde, som når mobilproducenten HTC lægger et ekstra lag funktioner oven på Windows Mobile for at få systemet til at makke mere brugervenligt ret.

Ikke overrasket

Det vil ikke overraske analytiker Rob Enderle fra Enderle Group, hvis HP dropper Microsoft.

»Da de købte Palm, var det, hvad jeg regnede med ville ske. Slate havde alvorlige problemer, den var for tung, og den ydede ikke godt,« siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Apple kom for en måned siden med sin tavle-PC, iPad, en krydsning mellem en iPhone-mobiltelefon (dog uden selve telefondelen) og en armholdt computer. Flere analytikere forventer, at Apple i år vil sælge fem millioner styk.

Hverken HP eller Microsoft vil kommentere TechCrunchs oplysninger.