Hovedrig Grundfos-fond har fundet afløser til Kronprinsens hofchef

Det bliver en afgående topchef, der bliver ny formand for Grundfos-ejeren Poul Due Jensens Fond, efter at den tidligere formand kun nåede få uger på posten som følge af blæst om hans royale rolle.

Jens Maaløe, afgående topchef for forsvarsvirksomheden Terma, bliver ny formand for Poul Due Jensens Fond. Dermed skal han styre tøjlerne i fonden, der ejer Grundfos. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Jens Maaløe skal være den stabile hånd på roret hos ejeren af Grundfos, den hovedrige Poul Due Jensens Fond. Det oplyser fonden onsdag i en pressemeddelelse.

Dermed er der sat punktum i et omblæst kapitel for fonden bag en af Danmarks største industrivirksomheder. Det kapitel blev indledt for en måned siden, da fonden kunne meddele, at Christian Schønau skulle være den nye formand for ejerfonden bag pumpekoncernen.

Stormvejret, der skulle komme, skyldtes ikke, at Christian Schønau ville blive den fjerde formand på blot et år. Nej, det skyldtes den anden kasket, som Christian Schønau også bærer. Måske man med rette kunne kalde det en krone. For til daglig er han hofchef ved Kronsprinsparrets Hof.

En sammenblanding af interesser

Det medførte en kritik af Christian Schønau for at have indtaget en dobbeltrolle ved både at være formand for Grundfos' ejerfond og hofchef for Kronprinsparret. Få uger efter udnævnelsen trak hofchefen sig så.

»Det er ikke holdbart, at der kan rejses tvivl om en sammenblanding af interesser mellem mit hverv som hofchef for Kronprinsparret og bestyrelseshvervet i Poul Due Jensens Fond. Derfor har jeg meddelt bestyrelsen for fonden, at jeg stopper som bestyrelsesmedlem og formand, når fonden har haft rimelig tid til at finde en erstatning, eller senest på næste bestyrelsesmøde i juni måned,« udtalte Christian Schønau i den forbindelse.

Christian Schørnau havde været medlem af bestyrelsen for Poul Due Jensens Fond siden december 2018.

Den nye formand har en noget længere historik i fonden. Jens Maaløe havde været medlem af Poul Due Jensens Fonds bestyrelse i perioden 2011-2017 og blev indvalgt igen i 2018. Nu skal den 64-årige afgående Terma-topchef så sidde for bordenden bag fonden, der blev stiftet i 1975 og i dag ejer 87,6 procent af Grundfos.

Fonden har de seneste tre regnskabsår registreret et årligt overskud på 1,7 mia. kroner, mens man de to seneste år har doneret lige knap 100 mio. kroner årligt.