Hovedperson i solcelle-skandale skifter job

Energistyrelsens mangeårige chef Ib Larsen går af og fortsætter som kommitteret.

Ib Larsen, Energistyrelsen
Læs mere
Fold sammen
En af de helt centrale embedsmænd i solcelleskandalen, Energistyrelsens mangeårige chef Ib larsen, forlader posten som leder af Energistyrelsen.

Ib Larsen, der er 65 år, har i ikke mindre end 23 år stået i spidsen for Energistyrelsen, hvor han har haft en nøgleposition i udarbejdelsen af den stormomsuste lovgivning for solcelleanlæg, der har udløst en gedigen næse til energi- og klimaminister Martin Lidegaard.

Lovgivningen har efterfølgende vist sig at være hullet og vil udløse ekstraregninger til statskassen. Det betyder, at solcelleskandalen vil ramme udviklingen af andre grønne tiltag i endnu ukendt omfang, for pengene til solcellerne skal findes ved at udsætte andre grønne projekter. Politisk er det også en sag, der vil komme til at forfølge Martin Lidegaard, der allerede gentage gange har måttet forsvare sig i samråd om solcellelovgivningen.

Ib Larsen skifter ved årsskiftet til en stilling som kommitteret i Klima-, Energi- og Bygningsministeriets departement, hvor han skal varetage ministeriets interesser i større tværministerielle arbejder, fungere som problemknuser i strategisk vigtige sager og agere sparringspartner for departementets ledelse og faglige enheder.

Ifølge ministeriet har Ib Larsen nået et punkt i sin karriere, hvor han ønsker at skifte de ledelsesmæssige forpligtelser som direktør for en stor styrelse ud med mindre belastende opgaver.

"Ministeriet har haft en dygtig og solid direktør i Ib Larsen i Energistyrelsen, men jeg accepterer hans ønske om at trappe sin karriere ned," udtaler departementschef Thomas Egebo.