House of Prince slår indtjeningsrekord

På trods af et skrumpende marked og produktets dårlige image tjener House of Prince milliarder og landede i 2012 en overskudsgrad på næsten 50 procent.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN RASMUSSEN
House of Prince tjener penge. Virkelig mange penge.

Ud af en omsætning på to milliarder kroner i 2012 tjente cigaretgiganten 926 millioner kroner på den primære drift og havde dermed en overskudsgrad på 46 - indtjeningsrekord i selskabet. Det skriver Børsen.

Med mærker som Prince, King's, Cecil og Look sidder House of Prince på knap 80 procent af det danske marked.

Tobaksproducenten har ikke ønsket at kommentere årsrapporten over for Børsen, men skriver, at det særligt er besparelser på personaleudgifter, der har øget profitabiliteten. 

I 2008 blev House of Prince købt ud af Scandinavian Tobacco Group af verdens næststørste producent af cigaretter, British American Tobacco (BAT), som lukkede ned for al produktion af cigaretter i Danmark og flyttede det til Polen. Dermed nedlagde de 500 danske arbejdspladser, og det er blandt andet den besparelse, der nu kan ses på bundlinjen.

»De har reduceret i antallet af ansatte og bragt lønomkostningerne ned som den væsentligste faktor. Det gør, at de er i stand til at stabilisere indtjeningen på et fornuftigt niveau,« siger detailhandelsekspert, Bruno Christensen, administrerende direktør i Detailhandels Promotion International til Børsen.