Hotelrigmand skruer op for byggeplaner i Ørestad

Stor udvidelse af lavprishotel i Ørestad City bliver endnu større end planlagt. Prislappen lyder nu på en kvart milliard.

Niels Fennet, direktør CabInn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

250 millioner kroner er den samlede hotelinvestering vokset til for Cabinn-lavpriskæden, som i Ørestad City skruer op for planerne om at bygge ved siden af det 708 værelser store Cabinn Metro-hotel.

»Vi skrev under i går (onsdag, red.) på en ekstra byggeret på 3.000 kvadratmeter, og projektet bliver nu på 12.700 kvadratmeter plus kælder. Vi går fra 206 værelser til cirka 550 værelser, og i stedet for 130 P-pladser kommer der små 300 P-pladser; det er vigtigt for os,« siger grundlægger Niels Fennet til Berlingske Business.

Han åbnede det første Cabinn-hotel i 1990 og har siden opbygget kæden til over 2.100 værelser fordelt på otte hoteller - fire i hovedstaden og et i hver af de fire største provinsbyer. Hans egen formue er vokset til en milliard kroner ifølge 2014-udgaven af »rigmandslisten« i Berlingske Business Magasin.

Læs om Cabinns 2013-regnskab

Fennet hviler dog ikke på laurbærrene og har netop købt det gamle Hotel Australia i Vejle og er i gang med større udvidelser i både Esbjerg og Aarhus - samt altså i Ørestad.

Her åbnede det store Cabinn Metro i 2009 et stenkast fra indkøbscentret Field's og havde så høj belægning, at planer om udvidelser hurtigt kom på programmet.

For knap to år siden kunne Berlingske Business fortælle, at Niels Fennet gjorde klar til en stor udvidelse med Cabinn Village, et delvis nyt koncept med minilejligheder med små køkkener, så virksomheder kunne leje værelser for længere tid, for eksempel til udstationerede medarbejdere.

Planerne er foreløbig ikke blevet ført ud i livet, blandt andet på grund af forhandlinger med kommunen, men nu er antallet af værelser og P-pladser altså skruet gevaldigt op. Projektet omfatter fortsat en »minimultihal«, der både kan bruges som TV-studie og konferencesal, eventuelt med egen TV-transmission.

Fennet og Cabinn håber at kunne tiltrække gæster fra de mange kontorer og virksomheder i nabolaget samt fra Copenhagen Arena, hvor den ventede åbningsdag nu er rykket fra 2015 til 2016.

Med snart ni Cabinn-hoteller og flere end 2.500 værelser fylder kæden godt i landskabet, men Niels Fennet og hans folk har kig på Herning og Kolding - »og gerne også en god beliggenhed i København, hvis vi kan finde en,« som han tilføjer.

I 2013 overtog han den lukkede Store Kro i Fredensborg. Det lille hotel genåbnede i sommer efter en omfattende renovering og bliver drevet som datterselskab i koncernen, men uden for Cabinns lavpriskoncept, der hentede sin oprindelige inspiration fra de effektivt indrettede kahytter på Oslobåden.