Hotelkonge vil helt afskaffe receptionen

Norske Petter Stordalen, der står Nordic Choice Hotel har investeret en kvart milliard i en ny superapp, der overflødiggør hotelreceptionen, men perspektivet er endnu større. Gæsterne skal kunne bruges deres smartphone som nøgle til hotellets mange tilbud.

Den norske hotelkonge Petter Stordalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Norske Petter Stordalen og hans hotelkæde Nordic Choice, der bl.a. ejer Hotel Skt. Petri, Hotel Vesterbro og vil åbne et nyt hotel i den gamle Centralpostbygning i Tietensgade, har investeret en kvart milliard i en ny superapp, hvor man bruger sin smartphone som nøgle på mange af kædens hoteller.

I sædvanlig Petter Stordalen-stil lancerede han sit seneste tiltag ved en premierefest på luksus-hotellet Six i Stockholm, da han sprang op på borde og lagde an til en dans med udvikleren af den nye superapp, Lisa Farrar.

Hun blev i begyndelsen af 2016 headhuntet til Nordic Choice Hotels som administrerende direktør for hotelkoncernens digitale datterselskab Eberry, der beskæftiger 150 medarbejdere. Hun har tidligere bl.a. været administrerende direktør for Mr. Jet rejser og nordisk chef for rabattjenesten Groupon.

Allerede i dag kan man som hotelgæst selv booke sig ind og checke ind og ud via sin mobil, men tanken er, at man allerede i år skal kunne bruge sin smartphone som nøgle på hotelkædens 190 hoteller, der omfatter Clarion, Comfort og Quality, og ud over de allerede eksisterende muligheder som ind- og udcheckning, arbejdes der på at føje flere faciliteter til den surferende hotelgæst – eksempelvis booking af spa, restaurantbesøg, evaluering af hotellets service m.m.

Petter Stordalen erkendte i Stockholm, at han ikke hundrede procent fattede, hvad det var som Lisa Farrar havde gang:

»Men hun fik mig til at indse, at man kunne bygge en app, som gjorde det muligt for gæsterne at skippe receptionen. Og det betyder jo, at vores medarbejdere får mere tid til at fokusere på personlig service,« sagde han til det svenske magasin Digital.

Stordalen årets hotelmand i Norden 2017

54-årige Petter Stordalen blev i øvrigt i slutningen af maj kåret som ”Nordic Hotel Profession of the Year” i København ved hotelbranchens årlige investering og udviklingskonference. NHC Conference. Prisen fik han var en anerkendelse af hans lederskab.

Læs stort interviewet med Petter Stordalen Berlingske Søndag.