Hotelkonge skyder penge i hostelplatform

Den danske hotelkonge Henning Arp-Hansen engagerer sig i en mindre iværksættervirksomhed, der er i gang med at digitalisere hostels- og backpackerlivet.

Lars og Mia Grosen – i forgrunden – har grundlagt backpackerplatformen Comundu, der nu får tilført nye kompetencer og kapital fra Henning Arp-Hansen, som står bag hotelkæden af samme navn. Foto: Uffe Weng Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske iværksættervirksomhed Comundu har sat sig for at digitalisere hostel- og backpackerlivet over hele verden. Nu får teamet bag en millioninvestering fra Henning Arp-Hansen, storaktionær og bestyrelsesformand i en af de største og mest succesfulde danske hotelvirksomheder, Arp-Hansen Hotel Group.

Comundu er en platform, der giver det enkelte hostel mulighed for at kommunikere med deres gæster og vise dem relevante aktiviteter og informationer under deres ophold. De rejsende kan tilgå informationen via en mobil applikation, hvor de også kan møde de andre gæster.

»Der er et marked for den digitale løsning, som Comundu har skabt, og jeg tror på, at Lasse og Mia samt resten af holdet bag Comundu er de rigtige til at bære projektet frem,« siger Henning Arp-Hansen. Han oplyser ikke den nøjagtige størrelse af sin million-investering.

Comundu er stiftet af søskendeparret Lasse Grosen på 30 år og Mia Grosen på 25 år, som til sammen har rejst i mere end 70 forskellige lande. Siden ideen tog form under et ophold i Istanbul i foråret 2013, er de to iværksættere gået sammen med en privat investor og den tekniske partner Sortedam Ventures. Sammen har de nu lanceret platformen, der forener hostel og backpackerlivet med de digitale muligheder, der følger med wifi-adgang og smartphones.

(Artiklen fortsætter under indslaget)

 

De rigtige kompetencer er altafgørende

Henning Arp-Hansen går ind som privat investor og får samtidigt en plads i bestyrelsen, der i forvejen tæller Comundus første investor og bestyrelsesformand, Morten Dam Jespersen, der er grundlægger af det nordiske analysehus DAMVAD. Den tekniske medstifter af Comundu er det fem år gamle Sortedam Ventures, der samtidig er medstifter af fem andre danske teknologivirksomheder.

Udrulning i Europa i gang

»Med de hidtidige investorer og nu også Henning Arp-Hansen og hans markedskendskab er vi godt klædt på til for alvor at gå i markedet med vores løsning og samtidig tænke langsigtet med en meget kompetent bestyrelse bag os. For et ungt firma som Comundu, er det altafgørende at få de rigtige ressourcer ind på det rigtige tidspunkt,« siger Lasse Grosen, der er medstifter af Comundu.

Comundu iværksatte i midten af april sin europæiske lancering, og i løbet af de næste måneder vil mere end 50 hostels være at finde på platformen. Hovedsageligt i større europæiske byer som Dublin og Budapest, men også så langt væk som Vancouver i Canada og Bangkok i Thailand.

Comundu er baseret på en abonnementsmodel, hvor hostels betaler en månedlig ydelse for den digitale kommunikationsløsning. Samtidig bliver de en del af det voksende globale netværk, hvor den rejsende kan bruge den samme app til at logge ind på alle hostels.