Hotelkonge køber D'Angleterre tilbage

Danmarks mest prestigefyldte hotel er tilbage på velkendte hænder.

Foto: Lars Helsinghof
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det københavnske hjemsted for præsidenter og rockstjerner, Hotel D'Angleterre, er blevet solgt for et ikke oplyst beløb til et selskab ejet af Remmen's Stiftung von 1986.

Se også billerne af Luksushotellet og stjernerne

Dermed er det celebre hotel tilbage på velkendte hænder. Det var nemlig Henning Remmen, der i sin tid solgte hotellet til islandsk-lettiske Nordic Partners, der nu køber hotellet tilbage gennem familiefonden i Lichtenstein.

Læs også: Her er de hemmelige hotelejere

- Remmen Foundation køber ikke Hotel D'Angleterre for at skyde det hurtigt af igen. Tværtimod er det en langsigtet investering i et hotel, som altid har ligget fondens hjerte nært, siger advokat Thomas Salicath til Børsen.

Advokaten understreger dog, at hverken Henning Remmen eller hans hustru, Else Marie Remmen, der bor i Schweiz, kommer til at indgå i den daglige ledelse af hotellet.

Lukrativ forretning

Det er den islandske bank Landsbanki, der har overtaget hotellet efter Nordic Partners konkurs i 2009, der nu sælger D'Angleterre tilbage til Remmen-familien.

Se billederne: Her er landets rigeste hotelkonger

Alt tyder dermed på, at det har været en særdeles lukrativ forretning for Remmen-familien, der i 2007 solgte Hotel D'Angleterre og to andre luksushoteller til Nordic Partners for et beløb, der anslås at være minimum 800 mio. kroner.

Remmen STiftung von 1986 overtager hotellet og alle aktiver i selskabet bag hotellet d. 1. februar gennem et nystiftet anpartsselskab.