Hotelkonge investerer i endnu en by

Med en samlet investering på 65 millioner kroner køber stor lavpriskæde kendt provinshotel, som samtidig bliver ombygget med flere værelser.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hotelkongen Niels Fennet og Cabinn-koncernen køber sit niende hotel i form af det klassiske Australia i Vejle, som hidtil har været en hvid plet på lavpriskædens Danmarkskort.

»Hotellet har været på tvangsauktion til 40 millioner kroner, og de ville gerne af med det. Vi skal vel bygge om og renovere for 25 millioner, så den samlede investering bliver 65 millioner eller deromkring. Vi har ikke færdige tegninger, men har forhandlet med myndighederne og skulle gerne kunne åbne hotellet igen i 2015. Det skylder vi byen og os selv,« siger Niels Fennet til Berlingske Business.

Læs Berlingskes omtale af Cabinn-koncernens regnskab for 2013

Hotellet har 102 værelser, men de skal ombygges efter Cabinn-konceptet med inspiration fra kahytterne på Oslobåden. To konferencesale bliver omdannet til værelser, og samlet får hotellet 160-170 værelser.

Og de får ifølge Niels Fennet en »ønskebeliggenhed« - tæt på banegården, 200 P-pladser og gågaden.

Cabinn har længe haft kig på Vejle og havde tidligere planer om at bygge fra grunden ved banegården, men har nu benyttet muligheden for at overtage Australia - et tilbud, Fennet betegner som »once in a lifetime«.

Australia åbnede i 1957 som provinsens største hotel med sine 40 meter.

Hotellet bliver nu det niende i Cabinn-kæden, som har fire hoteller på Frederiksberg og i København samt hoteller i Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Odense. Kæden omfatter i skrivende stund godt 2.100 værelser, men der er store udvidelse på vej i både Aarhus, Esbjerg og Ørestad.

Den samlede hotelkoncern indbefatter også Store Kro ved Fredensborg Slot. Hotellet eller kroen havde stået tom i tre år, da Fennet købte det i 2013 og gik i gang med en større renovering.