Hotel D'Angleterre lukker i ét år

Efter en tur i den islandske finanskarussel kom Hotel D'Angleterre i januar tilbage på danske hænder. Nu lukker hotellet for at blive frisket op.

Indgangen til det traditionsrige Hotel D'Angleterre i København Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets bedst kendte hotel kommer til at holde lukket det næste år. Hotel D'Angleterre skal renoveres fra inderst til yderst, og derfor lukker hotellet i morgen - tirsdag 31. maj - og åbner først igen i 2012.

Bakket op af et trecifret million budget vil Hotel d’Angleterre opgradere hver eneste kvadratmeter i det gamle palæ på Kongens Nytorv.

“Det er utvivlsomt et modigt træk at lukke ned i den danske højsæson. Men det er nødvendigt. Vi har store ambitioner for Hotel d’Angleterre og for at ære dem, er en overfladisk renovering ikke tilstrækkelig. Og da en gennemgribende renovering vil umuliggøre et behageligt ophold på hotellet, har vi besluttet at lukke ned,” forklarer Michael Telling, der er rådgiver på renoveringen og hotellets nye udtryk.D'Angleterre har været gennem nogle hårde år under islandsk ejerskab, men i januar købte de tidligere ejere - Remmen-familien - det 250 år gamle hotel tilbage.

I en pressemeddelelse peger D'Angleterre selv på, at renoveringen vil resultere i et ægte luksushotel; færre værelser, men større suiter – en af dem på mere end imponerende 250 kvadratmter plus en stor balkon, hvilket gør den til den største suite i København – to restauranter, to barer samt flere kvadratmeter til spaen.

"Det er vigtigt for os, at Hotel d’Angleterre forbliver den elegante lady blandt hotellerne i København – og giver gæsterne en følelse af at bo i et stateligt privat hjem i Danmark. Vi vil finkæmme hele verden for at finde de perfekte møbler, udsmykning, madrasser og personale og tilføje Danmarks bedste gæsteoplevelse," siger Michael Telling.