Hos TV2 tjener direktørerne markant mere end hos DR

Lønnen hos den enkelte direktør i TV2 stiger mere end hos kollegerne i DR, viser en gennemgang.

Foto: Thomas Lekfeldt & Jens Nørgaard Larsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 2009 er den gennemsnitlige direktionsløn hos TV2 steget med 57 procent. I samme periode er lønnen til DR's direktører steget med ni procent. Det skriver Politiken.

Sammenligner man en gennemsnitlig TV2-direktørløn med en tilsvarende hos DR, er den dobbelt så stor, skriver avisen.

Samlet set er lønudgifterne dog større til DR's ledelse. Her sidder der nemlig seks direktører, mens der hos TV2 kun er to.

TV2 overgår også den gennemsnitlige direktionsløn i JP/Politikens Hus og i de to regionale koncerner Nordjyske Medier og Jysk Fynske Medier.

Det vækker stor undren hos flere eksperter.

»Jeg kan ikke se, hvad der har ændret sig i TV2's størrelse eller opgaven, som kan retfærdiggøre en så høj lønstigning,« siger Anders Drejer, professor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, til Politiken.

Direktionen er »hver en krone værd«, svarer TV2's bestyrelsesformand, Lars Liebst, på kritikken.

Vi har nogle rigtig dygtige direktører, der skal aflønnes for den indsats, de yder. Og så er vi også om nogen klar over, at vi selv skal tjene pengene.

»Altså det kræver sin mand at stille sig op der og så tjene pengene og lave et fornuftigt resultat,« siger bestyrelsesformanden til Politiken.

TV2 er statsejet, men har andre vilkår end DR. DR får 67 procent af medielicensen. Her henter TV2's regioner ni procent. Resten af TV2 tjener sine penge på reklamer, brugerbetaling og andre kommercielle aktiviteter.

Kulturminister Mette Bock (LA), der godkender TV2's regnskab på vegne af staten, ønsker ikke at kommentere lønniveauet over for Politiken.

Lønstigningen vækker til gengæld undren hos DF's medieordfører, Morten Marinus:

»Det lyder helt skingert i mit hoved,« siger han til Politiken.

/ritzau/